Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z jasną tapicerką w X1 e84 2010 r. Co jakiś czas wychodzą mi liczne plamy na wszystkich siedzeniach jakby od jakiś zacieków. Prałem już kilkurotnie tapicerkę i za jakieś czas znowu wychodziły plamy, a nie było to związane np z zalaniem albo ubrudzeniem. Czy ktoś miał już taki problem? Czy należałoby zaimpregnować po kolejny praniu?
Opublikowano
impregnat czy jakas odrzywka jest konieczna po kazdym wyczyszczeniu skory :wink: ciezko bez zdjecia cos doradzic ale jakich srodkow uzywasz do czyszczenia i konserwacji skory :?: polecam cos z colourlock jesli masz brudna skore lup glipton tu masz lepsze zabezpieczenie :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

rikooo, z czego wywnioskowałeś, że chodzi o skórę?

patryk_2212, wg mnie miałeś źle wypraną tapicerkę (przemoczoną i/lub niewystarczająco wypłukaną).

Niestety ogarnięcie tego teraz będzie mega trudne.

Niemniej, jeśli chcesz zastosować jakikolwiek impregnat to i tak musisz po raz kolejny porządnie wszystko wyprać.

Opublikowano

Z doświadczenia wiem, ze nic nie pomoże... to moje pierwsze auto z jasna materiałową tapicerka, po wypraniu, zaimpregnowalem środkiem z górnej półki detalingowej, co to miał powstrzymywać wnikanie brudu i wody.... po pół roku tapicerka wyglądała prawie jak przed praniem, fakt ze mam dwójkę małych dzieci, co to sobie jedzą i piją podczas jazdy.... :wink:

A tragedia to już fotel kierowcy, ktory przejmuję kolor jeansów w ktorych zazwyczaj chodze..... przecież nie będę prał foteli co pól roku

Obecnie jestem na etapie wymiany tapicerki na skórzaną... :lol:

Opublikowano
soryy chlopaki moj blad :oops: najlepiej jakbys wrzucil foto :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
rikooo, z czego wywnioskowałeś, że chodzi o skórę?

patryk_2212, wg mnie miałeś źle wypraną tapicerkę (przemoczoną i/lub niewystarczająco wypłukaną).

Niestety ogarnięcie tego teraz będzie mega trudne.

Niemniej, jeśli chcesz zastosować jakikolwiek impregnat to i tak musisz po raz kolejny porządnie wszystko wyprać.

Też mi sie zdaje, że chodziło o źle wypraną tapicerke :/ Dużo roboty przed tobą. Nie wiem w sumie czy jak to wypierzesz kolejny raz to tak bezproblemowo sie tego pozbedziesz..