Skocz do zawartości

F30 320i [B48] - Chiptuning - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Poszukuje opinii na temat chiptuningu silnika B48 w BMW F30 LCI 320i. Czy ktoś chipował ten silnik? Jakie są wasze wrażenia po chipie? Zauważyliście jakieś niepokojące sygnały plynące z silnika? Jak wygladą spalnie przy spokojnej jeździe po takiej operacji?

Ogólnie wszelkie opinie będą mi pomocne, ponieważ zastanawiam się nad modyfikacją ECU :)

Pozdrawiam serdecznie,

Mateusz

Opublikowano
Ten silnik jest nieczipowalny póki co. Także albo box albo czekasz.
Opublikowano
  • Autor

Wybaczcie za ewentualnie głupie pytanie, ale czy ten racechip to jest poprostu jakis powerbox?

Trochę już zgłupiałem, ponieważ w TC-Performance, odpowiedzieli mi, że ten sinik kręcą do 270KM. Czyli nie robią chipa tlyko jakiegoś boxa podłączają?

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzewam temat.

Czy jest tutaj ktos, kto modyfikowal juz 320i b48 i moglby podzielic sie wrazeniami?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam pytanie posiadam bmw f30 320i przebiegu 85000 tyś przy 80 tys wymieniłem olej w skrzyni opcja dynamiczną założyłem końcowy wydech marki ulter mam zamiar podnieść moc z 184km na właśnie na ile jest bespiecznie żeby nie było problemu po czasie.
Opublikowano
Witam mam pytanie posiadam bmw f30 320i przebiegu 85000 tyś przy 80 tys wymieniłem olej w skrzyni opcja dynamiczną założyłem końcowy wydech marki ulter mam zamiar podnieść moc z 184km na właśnie na ile jest bespiecznie żeby nie było problemu po czasie.

W TC Performance powiedzieli okolice 270. Ze zmieniona sekcja downpipe troche wiecej.

• 2 lata później...
Opublikowano
Silniki są już jakiś czas w obiegu, pojawiają się z nimi jakieś problemy po chipie?
Opublikowano
Przejechałem ponad 70 tys. km na chipie, jak na razie zadnych problemów. Moc ok. 260 KM. Olej zmieniany co 12-15 tys. km.
Opublikowano
Przejechałem ponad 70 tys. km na chipie, jak na razie zadnych problemów. Moc ok. 260 KM. Olej zmieniany co 12-15 tys. km.

To nieźle. Jaki miałeś przebieg, gdy chipowałeś?

Opublikowano
To nieźle. Jaki miałeś przebieg, gdy chipowałeś?

trochę ponad 30 tys.