Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jak w temacie.

Na lapku wgrana Inpa w wersji 5. Podłączona do mojej E61 działa bez problemu. Podłączona do innej E83 również wszystko działa.

Natomiast kolega w swojej X3 miał coś grzebane w oprogramowaniu (wywalony DPF) i jedynie INPA łączy się ze sterownikiem od silnika. Przy jakimkolwiek innym pokazuje błąd komunikacji. Czy to kwestia zmiany oprogramowania i lipa czy w takiej sytuacji trzeba coś pozmieniać w ustawieniach INPY? Tylko żeby nie zrobić tak, że z tą jedną X3 będzie się łączyć a przestanie z pozostałymi autami :P

Kolega pojechał do jakiegoś magika od BMW (ok 200 km w jedną stronę od domu) i u niego komunikacja ze sterownikami działała (nie wiem jakiego programu używał) a u nas w dalszym ciągu jedynie można połączyć się ze silnikiem.

A jest potrzeba podłączenia się, bo z powodu jakiegoś błędu odłącza napęd 4x4 i systemy kontroli trakcji....

Opublikowano
Do diagnozy x3 do roku 2007 włacznie muszą byc zmostkowane piny 7 i 8 w interfejsie (dotyczy zwyklego kabelka ftdi i dcana bez przełacznika )
sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano
Obie X3 do których się podłączam są z tego samego rocznika 2007 i są to modele poliftowe. Tylko skoro łączy się z modułem silnika czemu nie chce połączyć się z żadnym innym? I czemu w drugiej X3 łączy się ze wszystkimi modułami...
Opublikowano

łaczy sie z silnikiem bo to pin 7

reszta sterownikow procz skrzyni to pin 8

wystarczy ze jedno auto jest z poczatku roku a drugie z konca i bedzie taka sytuacja

sprzedam iCom Next Ori
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.