Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż borykam sie z wyskakującym chceck engine dokladnie to (0029F5 - DME :catalystic converter convension 2 )

po wykasowaniu powraca kiedy wyjeźdzam poza miasto czyli predkosci od 100km/h , do tej pory wymieniłem nastawniki w dolocie i czujnik ciśnienia , świece , odmy , cale uszczelnienie silnika , auto posiada instalacje gazową, bylem na stacji na sprawdzeniu emisji to wyszlo cos takiego :

co % - 0.000

co2 % - 15.9

hc ppm vol. - 0

O2 % vol.- 0.08

Lambda - 1.003

obroty 2.500rpm

silnik rozgrzany

Ktoś ma jakies pomysły ??

Opublikowano
obstawiam zapchany katalizator mialem taki problem w n62 :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
katy zapychaja sie zazwyczaj przez padniete uszczelniacze zaworowe :wink: najpierw zaloz emulatory sond za katem i zobaczysz jaki bedzie efekt moze wystarczy ja jednak poszedlem o krok do przodu i wybebeszylem katy wymiana katow to roboty w h..j wystarczy wyciac okienko w kacie i go wybebeszyc :wink:

Moje 730d==>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam problem dalej nie został rozwiązany , czy założenie emulatorów na sondy rozwiąze problem ??? , katy czyscilem 2 razy , patrzyłem fizycznie i ładnie wyglądają
Opublikowano

Moje 730d==>