Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejna używka padła, więc po 2 latach kupiłem zamiennik.

Wymiana i niby dobrze w garażu.

Okazało się że dobrze jest jak światła mijania są wyłączone i wtedy działa - sprawdzane kijem od szczotki - wszystkie i te oryginalne.

Jak włączę światła mijania lub drogowe zaczyna pikać z różną częstotliwością nawet jak stoję, z zapalonym silnikiem i zgaszonym - bo para. Jeden zamiennik i drugi w zamian i razem - razem to już cykanie słabsze i w takt patata patataj itd :) .

Wiem, odpowiednik, ale myślę, że 20 lat i taki czujniczek dla żółtych rączek to nie jest K2 zimą.

W REALOEM dwa środkowe są inne niż zewnętrzne - może o to chodzi.

Ktoś ma może jakąś magiczną receptę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No widzisz. Jednak to jest K2 zimą:) używki padały, ale chociaż działały.
Opublikowano

Miałem nadzieję, że ktoś mi wyjaśni tę magię, dlaczego bez świateł mijania działa prawie dobrze, a po ich zapaleniu pika z różną częstotliwością.

Prawie dobrze, bo zbliżając się do słupka czujnik pika wolno, potem szybciej i bardzo szybko po czym jak ma być ciągły sygnał - milknie. Tylko ten czujnik, reszta OK.

Zostawię sobie jednak jeden - i zamontuję wyłącznik świateł mijania przy drążku zmiany biegów na wstecznym :).