Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki dziwny problem z ładowaniem otóż nie ma ładowania ale kontrolka od ładowania się nie pali napięcie podczas pracy silnika to 11,5 i spada .Był zdejmowany kolekto dolotowy wraz z wiązką dodam że przed tym zabiegiem wszystko było ok dopiero teraz po złożeniu kolektora dolotowego przykręceniu alternatora jest problem z ładowaniem czy jest jakaś możliwość że pomyliłem kostki ? Po zdjęciu paska właśnie tego co napędza alternator zapala się kontrolka akumulatora ale gdy pasek jest i silnik pracuje kontrolka się nie pali a napięcie spada aż padnie całkiem akumulator i trzeba go ładować od nowa prostownikiem.Za wszelką pomoc dziękuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek sprawdź czy wszystko jest podpięte do alternatora jak trzeba, przeczyść styki, wygląda na to, że tu jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Już rozwiązany wszystko było dobrze podpięte lecz coś w środku alternatora musiało się zabrudzić nie wiem ponieważ widziałem na innym forum że ktoś napsikał wd do alternatora przedmuchał i mu to pomogło więc i ja spróbowałem i wszystko działa