Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

BMW E91 2006r, 2.0D 163km. Problem polega na tym, że jak zamknę samochód z kluczyka i później otworzę go również z kluczyka i jak pociągnę za klamkę (nie ważne które drzwi), to włącza się alarm i wyłączyć się go dopiero da po włożeniu kluczyka w stacyjkę. Otwieranie i zamykanie samochodu z pilota mi nie działa, bateria trzyma napięcie na poziomie 3.30V. Drugi problem mam z elektrycznym hakiem, po prostu jak wciskam przycisk to się nie wysuwa. Kontrolka miga na czerwono, a z tego co wiem to powinna się palić na zielono. Podpinałem samochód pod komputer, program ISTA D i nie pokazywało żadnych błędów, tzn pokazało, ale od dodatkowej pompy wody, która nie ma raczej nic z tym wspólnego. Gdzie szukać przyczyny w jednym jak i drugim przypadku?

Opublikowano

Nowe wieści, mianowicie zauważyłem, że mam przerwane dwie taśmy idące od klapy bagażnika (od czego one są?), oraz był wypięty bezpiecznik od haku. Po podpięciu bezpiecznika pali się kontrolka (zdjęcia poniżej) na desce rozdzielczej i jest dźwięk niezapiętych pasów. Ktoś coś wie na ten temat? A kluczyk jak nie działał tak nie działa, kabelki nie są urwane w wiązkach, patrzyłem.

https://tufotki.pl/tIJYx

Opublikowano

Nowe wieści, mianowicie zauważyłem, że mam przerwane dwie taśmy idące od klapy bagażnika (od czego one są?), oraz był wypięty bezpiecznik od haku. Po podpięciu bezpiecznika pali się kontrolka (zdjęcia poniżej) na desce rozdzielczej i jest dźwięk niezapiętych pasów. Ktoś coś wie na ten temat? A kluczyk jak nie działał tak nie działa, kabelki nie są urwane w wiązkach, patrzyłem.

https://tufotki.pl/tIJYx

Opublikowano

Ja przerabiałem to w swoim kilka tygodni temu jak zalało mi moduł haka który jest w bagażniku pod kołem zapasowym. Wymiana na nowy (używany) moduł i po wykasowaniu błędów wszystko wróciło do normy.

Tylko ze ja mam e60. Nie doczytałem....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk