Skocz do zawartości

Otwieranie drzwi nie do końca działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie znalazłem nic więc nowy wątek. Pacjent BMW F10, przebieg ~100kkm. Są dwa objawy.

1) Otwarcie centralnego zamka pilotem, ale drzwi (wszystkie) dość niemrawo wypychają pionowy bolec, powoli i gdzieś między 1, a 5 mm do góry tylko. Nie mniej wszystkie drzwi otwarte i wsiadanie bez problemu.

2) Ruszam, blokują się drzwi. Wysiadam (sprawdzałem drzwi przednie po obu stronach, tył jeszcze nie wiem) i przed to, że drzwi zablokowane to klamkę muszę pociągnąć dwa razy, raz rygiel, raz zamek. I tak co drugi raz mniej więcej podniesienie rygla się nie udaje. Bolec idzie w górę, na klamce jest taki gumowy opór, klamka wraca i bolec też wraca. Drzwi wciąż zaryglowane. Powtórzenie operacji ten sam efekt. Otwieram więc przyciskiem centralnego i wtedy klamka już bez problemu otwiera drzwi.

Poradźcie coś proszę. Jestem blisko przeglądu i nie chcę wierzyć ASO, bo wymienią pół drzwi ;-)

Tylko proszę konkret, miałem tak samo, wymieniłem/posmarowałem to => pomogło/nie pomogło. Gdybanie co to może być w stylu u szwagra w reno, albo wymieńmy kontrolnie pół samochodu nic nie pomoże ;-)

Głowix
Opublikowano

Masz dociaganie? Ja mialem taki objaw w swojej, wymienialem zamek kierowcy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
Nie mam, ale to jakis slad. Jeden zamek, ktory trzyma reszte... Dalej gdybanie, ale sensowna teoria.
Głowix
Opublikowano

u mnie przy próbie otwarcia bolec podnosił się i opadał dokładnie jak u Ciebie

guzik na desce i z pilota otwierał, a klamka nie