Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

to mój pierwszy post tutaj także proszę o wyrozumiałość gdybym w jakiś sposób złamał regulamin. Od kilku dni jestem właścicielem BMW e91 z 2011 roku, auto generalnie jest bez zastrzeżeń poza jednym mankamentem, a mianowicie z głośników wydobywa się ciągły, upierdliwy dźwięk... Tylko wtedy kiedy radio jest włączone, kiedy radio OFF dźwięk znika (nie ma znaczenia czy dodaje gazu czy nie, dźwięk jest cały czas taki sam). Radio CD professional (AUX, USB w podłokietniku) co może być przyczyną? Mp3 w linku poniżej (dajcie głośno). Dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam

https://vocaroo.com/i/s0LfclCYFNaz

Opublikowano
czasami mi się działo coś podobnego jak miałe włączony AUX i np. kabel dyndał pod fotelem i dotykał metalowej części fotela. Oprócz poprzedniej opcji jest jeszcze możliwość, że gdzieś masz jakieś przebicie lub pada Ci wzmacniacz w radiu lub jakaś antena daje zakłócenia. Nic poza tymi rzeczami wydaje mi się nie wpływać na prace głośników
Opublikowano
czasami mi się działo coś podobnego jak miałe włączony AUX i np. kabel dyndał pod fotelem i dotykał metalowej części fotela. Oprócz poprzedniej opcji jest jeszcze możliwość, że gdzieś masz jakieś przebicie lub pada Ci wzmacniacz w radiu lub jakaś antena daje zakłócenia. Nic poza tymi rzeczami wydaje mi się nie wpływać na prace głośników

Dziękuję za odpowiedź, powiedz mi czy wyciągając radio poradzę sobie z odłączeniem AUX'a i USB żeby sprawdzić tą możliwość czy instalacja jest gdzieś połączona w kostce i odłączenie AUX'a i USB nie jest takie oczywiste? (nie mam doświadczenia w majsterkowaniu kabelkami, a nie chce spierdoli*)