Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio wsiadłem do auta ruszyłem i patrze a tam palą się kontrolki od akumulatora i od oleju a wskazówka od prędkościomierza ani drgnie. Alternator jest po regeneracji i po sprawdzeniu okazało się że jest ładowanie. Olej też na prawidłowym poziomie. Czytałem trochę na forum ale nie znalazłem rozwiązania. Auto dzień wcześniej jeździło i nie było problemów. Na komputerze nie ma żadnych błędów. Nie wiem co może być przyczyną problemu... obstawiam że coś się stało z samymi zegarami niestety nie mam drugich pod ręką żeby to sprawdzić. Jakieś pomysły co może być przyczyną usterki i jak ją usunąć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakim programem było to sprawdzane? Nie ma opcji żeby nie było błędów w zegarach..łączyłeś się pod maską?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie powiem ci co to za program niestety. Niebawem pojadę w inne miejsce i wtedy to sprawdzę. Może będzie inny program i coś wykaże. Komputer był podpinany wewnątrz pojazdu. To ma jakieś znaczenie gdzie go podpinamy? Nie wiem czy to może mieć związek ale mam tam najprawdopodobniej jeża do wymiany i auto było na krótko po padnięciu akumulatora tak do zera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak masz okrągłe złącze pod maską, a pewnie tak, to w kabinie łączysz się tylko z silnikiem a z resztą modułów pod maską, jak tak to nie połączył się z licznikiem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 3 tygodnie później...