Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam do was pytanie które mnie nurtuje mianowicie w mojej drugiej beci e36 kiedy przekręcę kluczyk na zapłon zapalają mi się kontrolki od abs, płynu hamulcowego oraz klocków itp, a w e39 zapala mi się tylko od abs'u i od ręcznego no i tam poduszka itp, a kontrolki od płynu i klocków nie. Z tego co patrzyłem przy dokładniejszym oglądaniu auta w garażu to do klocków dochodzi przewód, tak samo do zbiorniczka z płynem. I tutaj mam pytanie czy tak powinno być że te kontrolki nie zapalają się przy daniu auta na zapłon? Dziwi mnie również to że zapala się kontrolka od pasów ale mogę spokojnie odpalić auto bez zapinania ich i nic kontrola gaśnie kilka sek po tym jak się zapali. Możliwe że po prostu żarówki już padły? albo zdolny Mirek Mechanik przestawił te żarówki w inne miejsce np w miejsce właśnie czujnika pasów? (tylko po co :) ) Średnio mi się widzi wyciąganie zegarów tylko po to aby sprawdzić czy ktoś tam nie odjebał jakiegoś druciarstwa. Będę bardzo wdzięczny za jakieś odpowiedzi, w ostateczności wyciągnę zegary i zobaczę co tam jest namieszane :)
Opublikowano

Oto co znalazłem po wyjęciu zegarów

IMG_20180311_121502.jpg

Prawdziwa Januszowa robota :D