Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Po tym jak puściły ostatnie mrozy samochód z dnia na dzień zaczął gubi olej. Gdy silnik jest zimny i zrobię mały dystans pozostawia jedynie kilka kropel ale po dłuższej jezdzie samochód zostawi już mała kałuże po sobie. Skąd może aż tyle tego lecieć? Czyżby coś z odma? Ostatnio nawet olej poleciał trochę przez korek wlewu bo zauważyłem tłusta smuge. Oraz drugie pytanie bo zamarzlo mi serwo była w nim woda. Od razu je ogrzalem i wypompowalem wodę która w nim siedziała i udroznilem kanały pod nim. Lecz problem jest taki pedał hamulca na początku jest miękki i samochód zaczyna hamować normalnie. Ale w raz ze spadkiem prędkości muszę mocniej dociskac pedał a przy pełnym zahamowaniu jest on strasznie twardy tak jak by nie było wspomagania. ABS działa. Samochod hamuje lecz jak by traci się wspomaganie hamulca po chwili. Z racji że samochód i tak idzie do mechanika co byście obstawiali padło serwo czy pompa podcisnienia? Podcisnienia sprawdziłem palcem jakieś występuje jak przyłoże palec ewidentnie czuć że zasysa powietrze. A nie wiem teraz co kupić.

Edytowane przez vixa
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Serwo, skoro było zalane. Wyciek oleju musisz wypatrzyć, zaglądaj od góry i dołu, będzie widać, typowa kolejność: uszczelka podstawy filtra oleju, o-ring rurki bagnetu, uszczelka miski olejowej i pokrywy zaworów.

Dopisz 520i do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zostawia kałuże to nie forum tylko kanał i sam szukaj wycieku.

Pytasz się o serwo a pisałem Ci ze musisz je wymienić w poprzednim Twoim temacie, a zrobiłeś po swojemu :cool2:

Opublikowano

Niestety mieszkam w bloku nie mam dojścia do kanału czy podnośnika a gdzie nie dzwoniłem w okolicy to nie miało terminów. Wypompowalem wodę z serwa bo jak pisałem w ostatnim wątku i tak samochód idzie do mechanika na zakładanie gazu a potrzebowałem przez tydzień jeździć do pracy. Niestety mój mechanik też roboty ma pełno i dopiero teraz bierze auto. Co do serwa mam pytanie bo kupię od razu sprawne i dam mechanikowi razem z samochodem. Lecz na allegro po wpisaniu serwo e39 różnią się trochę od siebie z zewnątrz. Mogę kupić byle jakie serwo z E39 czy identyczne jakie jest u mnie?

U mnie siedzi takie : https://goo.gl/images/15nt3g

A widziałem na aukcjach też serwa które trochę się różniły od mojego jak by cieńsze były.

Opublikowano
Ok dzięki a tak BTW. Żeby nie robić kolejnego tematu jakie wymiary mają emblematy w Touringu ? samochód mam w ładnym stanie a znaczki jak by ktoś papierem ściernym przejechał. 82/74mm ? w katalogu wymiaru nie ma, a na innym forum podają wymiary których nie ma na aukcjach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przód na pewno 82mm a tył wg mnie 78mm, ale może niech ktoś potwierdzi.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.