Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum po dlugiej nieobecnosci jestem nowym mega szczesliwym wlascicielem BMW 640i GC Xdrive.... No dobra nie do konca szczesliwy hehehe...

2 Tygodnie po zakupie autka funkcja ACC Przestala dzialac :/, musze przyznac ze bardzo duzo jej uzywalem przez ostatanie 2 tygodnie bo bylem nia zafascynowany. Nic specialnego sie nie wydarzylo zanim przestala, moze byl deszczyk ale nic powaznego, pozatym dluzo jezdzilem podczas deszczu z tempomatem wlaczonym i nie bylo prolemu niemniej dien pozniej przy pochmornej blad wyskoczyl.

Wiec podpialem samochod pod ISTA

i pokazalo mi dwa bledy

4827BF Interface ACC

482103 ACC: Internal control unit fault

to bledy pochodza z modulu ACC jak i rowniez ICM.

oczywiscie zresetowalem bledy ale odrazu powracaja.

Czy ktos kiedys sie spotkal z tym problemem? i jakie jest rozwiazanie?

Czujnik ACC wyglada na czysty.

Czy oprocz Czujnika ACC jest jakis modul? czy juz w tym ACC Czujniku jest zintegrowany modul?

Mysle ze najpierw zaczne od sprawdzenia czy czujnik jest dobrze przymocowany, moze miec luz i sie przestawil dlatego wyskoczyly bledy.

druga rzecz ktora sprawdze to wtyczki, czy przypadkiem nie sa wilgotne, albo zle podpiete

Co jeszcze mozecie doradzic?

niestety po dlugiej nieobecnosci mam przykre doswiadczenie :/ ale sie nie poddam!!! niemniej licze na wasza pomoc.

Dzieki wielki w gory

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

i jakie jest rozwiazanie?

wymiana ACC

Czujnik ACC wyglada na czysty.

Choć i brudny - to sytuację w żaden sposób nie zmienia

Czy oprocz Czujnika ACC jest jakis modul?

NIE

czy juz w tym ACC Czujniku jest zintegrowany modul?

TAK

Mysle ze najpierw zaczne od sprawdzenia czy czujnik jest dobrze przymocowany, moze miec luz i sie przestawil dlatego wyskoczyly bledy.

druga rzecz ktora sprawdze to wtyczki, czy przypadkiem nie sa wilgotne, albo zle podpiete

Strata czasu , bez sensu

Co jeszcze mozecie doradzic?

Kupic nowy w aso i zrobic przypisanie i adaptację

Opublikowano

Noto wyglada na to ze mam lipe... nacieszylem sie sprawnym autem 2 tygodnie...

tylko tak dla informacji mieszkam w usa i taki modul jakies co najmniej $3000 kosztuje.

a moze sobie jakiegos z ebaya czy allegro sciagne ?

Opublikowano

Tak dla informacji, musialem isc do ASO i wymienili mi czujnik udalo mi sie utargowac (dluga historia)

koszt: $1989.00, ale jestem mega zadolony.BMW Daje 2 letnia gwarancje na wymieniona czesc takze przynajmniej na 2 lata mam spokoj z tempomatem o ile tyle bede cacko trzymal.