Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym w moim aucie wymienić siłowniki gazowe na elektryczne ,w związku z tym mam kilka pytań. Czy może ktoś z Was robił już taką przeróbkę? Jakie części będą mi potrzebne i ewentualnie czy ktoś z Was posiada takowe na zbyciu? Czy muszą to być dedykowane do f07 ,czy da radę podebrać od innego modelu ( mam możliwość zakupu zestawu z f26 ,czyli z bmw x4)Za wszelkie informacje i rady będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Maniek
Opublikowano

O ile mogę pomóc:

Swego czasu zakładałem w X5 e70 "elektryczną klapę" a więc kupiłem zestaw dedykowany do X5 elektryczne siłowniki przycisk w klapę wiązkę elektryczną i moduł...sam montaż nie skomplikowany siłowniki pasują bez kłopotu w fabryczne miejsca wiązka + moduł też pasuje ale trzeba wiedzieć gdzie się podpiąć w instalację...następnie podpiąć trzeba kompa i nowe urządzenie przypisać do auta by zadziałało i była możliwość regulacji wysokości otwarcia klapy...

Na pewno musisz nabyć zestaw dedykowany do GT z innego modelu nie będzie pasował...

Opublikowano
Dzięki za info.Znalazłem na sprzedaż zestaw do gt ,ale bez wiązki. Same siłowniki ,moduł i przycisk na klape. Nie wiem czy potrzeba coś jeszcze,np. jakąś pompe i silnik ,czy to już wystarczy?
Opublikowano

Wiązkę najlepiej kup nową a jak używaną to tylko patrz na wsuwki żeby były całe...siłowniki są elektryczne więc żadne inne silniczki nie są potrzebne...

tu masz ciekawa stronkę po wpisaniu vin masz wszystko co potrzebne o aucie

https://www.etkbmw.com/