Skocz do zawartości

e46 330D. Migająca lampka akumulatora na zimnym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po odpaleniu auta nic nie miga. Jak ruszę co jakiś czas miga akumulator. Z autem nic się nie dzieje. Po osiągnięciu 90 stopni nic już nie miga. Alternator i regulator sprawdzony u mechanika wczoraj i wszystko ok. Napięcie też ok. Dzieje się to tylko w czasie jazdy. Na postoju nic.

Zrobiłem tak już 200 km i kontrolka po nagrzaniu silnika jak przestaje migać to już do końca jazdy spokój.

Niedawno pękł mi pasek od wspomagania i pompy wody. Po wymianie niby jest ok ale w zimniejsze dni dopóki się silnik nie rozgrzeje dziwne dzwięki są tak jakby ten pasek się ślizgał. Po nagrzaniu jest ok, cisza.

Co to może być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To może być wina tego paska, sprawdź wszystkie rolki, może któraś stawia większy opór i dlatego ślizga się. Jeździj z widokiem na test 9.0, bo musi być w tym momencie spadek ładowania jak świeci się kontrolka.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sprawdzałem ten test i w momencie gdy to miga napięcie bez zmian około 14. Po kilku km nic już nie miga. Wczoraj odpaliłem po 4 dniach jak stał na tych mrozach też na tescie nr 9 i raz mi tylko migło i spokój. Dziwne ;/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może aku już kończy się powoli, sprawdź do ilu spada napięcie podczas rozruchu po nocy albo podjedź tam gdzie sprzedają akumulatory i sprawdzą go dokładnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możliwe, przy odpalaniu nie świecą się kontrolki dsc i abs? Sprawdź napięcie do ilu spada, będzie pogląd na jego stan.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Witam sprawdz sprzeglo alternatora bo wychodzi na to ze przyciete.Pozdrawiam
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj