Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema, kilka dni temu miałem problem z odpaleniem auta. Ogólnie nie jest garażowany i przy -10 odpalil normalnie a przy -2 kręcił ale nie chciał załapać. Tak jakby nie dostawał paliwa. Teraz na zimnym silniku odpala bez problemu, a na rozgrzanym to samo co przy -2. Musze czekac az silnik ostygnie i odpala. Po podłączeniu do komputera pokazał się błąd 4B90 (czujnik ciśnienia szyny paliwowej) Dziś podczas jazdy włączyła mi się kontrolka DDE i stracił moc. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolka zgasła, odpalił na rozgrzanym silniku. Wiecie co to może być? Dzięki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Brak mu paliwa. Dlatego zapaliła się kontrolka ze spiralą. To nie jest kontrolka świec żarowych. W tym silniku i modelu nie ma takiej. Ja ostatnio jak miałem ten błąd, to paliwo mi się skończyło, bo zablokował się czujnik poziomu paliwa. Było czywiście więcej błędów, między innymi ten.

Taki sam problem może powodować kończąca się pompa progowa paliwa.

Opublikowano (edytowane)

4b90 u mnie taki błąd się pojawiał i był problem z odpaleniem gdy pompka progowa odmówiła posłuszeństwa raz działała raz nie (zawiesza sie) częściej przy ujemnych temperaturach łatwo to zdjagnozowac gdy nie chce odpalic kolo filtra paliwa jest pompka progowa słychać ja?, jak nie to weź kawałek rurki kija czegokolwiek i popukaj od spodu w okolicach pompki (można tupac w samochodzie siedząc na fotelu lecz u mnie to noc nie dawało tylko nogi bolaly :roll: ) jeżeli pompka działa to sprawdził bym wtryski (test przelewowy oraz korekcje na rozgrzanym silniku) no i na końcu czunik ciśnienia na szynie CR.

Ten błąd pojawia cie gdy ciśnienie paliwa jest zbyt niskie w układzie CR.

A i jeszcze pompka w zbiorniku masz więcej jak połowę zbiornika paliwa przekrec kluczyk w pozycje 2 otwórz wlewu paliwa i posłuchaj czy pompka w baku działa.

Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zgasł podczas jazdy to skupiłbym się na pompach paliwa, najpierw posłuchaj czy pracują i czy przypadkiem progowa nie buczy jakoś dziwnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.