Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie..

Jest to możliwe, żeby co jakiś czas z niewiadomych przyczyn padał czujnik wału?

Wymieniłem juz parę razy czujnik na używany oryginalny siemensa.

Auto nie miało wgl mocy, po podpięciu pod komputer zawsze pokazywało jego błąd (więc prosta diagnoza: czujnik pada)

Wkońcu kupiłem oryginalny Siemensa vdo nowy czujnik i auto dalej nie miało mocy... co się okazało głowica była pęknieta w pięciu miejscach po zacięciu się termostatu i rozsadzeniu zbiorniczka wyrównawczego :P :P

Poszła nowa głowica, pierścienie tłoków itd itd.. Moc wróciła :cool2: chciało się jeździć, aż któregoś dnia beta nie odpaliła.

Odpala jak jej się zachce, raz od ręki, raz w ogóle.

Kręci, kręci, strzela z tłumnika i nie może załapać, a po 15 minnutach odpala normalnie.

Pojechałem na komputer i znowu błąd czujnika położenia wału :shock: :shock: Dodam, że rozrząd, panewy i wszystko wkoło było sprawdzone przy remoncie głowicy i było w jak najlepszym porządku.

Czujnik pół roczny by tak szybko padł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zaglądałeś do niego? Może jest oblepiony szlamem i stąd te cyrki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Czujnik był czysty, został zareklamowany. Zobaczymy co sklep po sprawdzeniu mi napisze :)

Dzisiaj założyłem, znów nowy czujnik siemensa i narazie pali normalnie i jeszcze więcej mocy ma :)