Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
od kilku dni xenon po stronie pasazera jak sie go wlaczy to doslownie zaswieci na 1 sekunde ,zaczyna migac i sie wylącza i pojawia sie komunikat o spalonej zarowce . Przed tym problemem barwa xenonu byla w normie , tzn biala a nie zadna czerwona czy fioletowa wiec radze zarnik jeszcze jest ok ? Mial ktos takie cos ? Moze przetwornica ? Moze ktorys bezpiecznik za to odpowiada ?
Opublikowano
Podmień żarówki.Jeśli tak będzie się działo po podmianie to może być faktycznie wina przetwornicy.Jeszcze sprawdź stan przewodów i podłączenia.
Opublikowano

Niestety , innej opcji nie widzę.

Przerabiałem to tydzień temu. U mnie jeszcze świeciły ale słabo , więc wymieniłem .

Opublikowano
bede cos tam kombinowal tylko tam jest tragiczne dojscie , bedzie trzeba oba reflektory wyjac :/

Niestety,ale w sumie bodajże cztery śruby i wychodzi reflektor.Uważaj na te dolne żeby Ci nie wypadły. Pamiętaj,że listwa plastikowa pod reflektorem jest wsunięta na taki zaczep od strony błotnika.

Opublikowano
juz przerabialem wyjmowanie reflektora i spasowanie go tez nie jest takie potem proste jak sie wydaje .... zeby pomiedzy zderzakiem + maska + blotnikiem nie bylo duzych szpar , musialem ostatnio nad tym posiedziec . Ogolnie niby wyjmowanie zarowki a moze i godzine albo dluzej zejsc
Opublikowano
A czy slabe swiecenie moze byc spowodowane starym ksenonem czy raczej wypalone soczewki?

U mnie po wymianie żarówek świeci o trzy nieba lepiej. Stare były bardzo ,,stare”.

Opublikowano
kupilem nowy zarnik i wszystko dziala . Co ciekawe stary mial ladna biala barwe a jednak padl. Stary mysle ze mial z 5 lat.
Opublikowano

Na pewno jest, kolezka w skodzie tez mial dylemat czy dwa czy jeden w koncu zmiennil jeden

Roznica jest widoczna ale nie jest az tak straszna jak by sie wydawalo, swieci ok tylko ze dziwnie wyglada

ja wlasnie zamowilem dwa nowe, zamontowane mam teraz zarniki bmw wiec abo maja 20 lat albo ktos sie rzucil ma oryginaly heh

Do wymiany trzeba wyjac lampe o ile dobrze kojarze?

Zreszta lampy i tak chce wyjac i dac te odblysniki do napylenia