Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do swojej 320 potrzebuję kupić opony zimowe - te, które mam aktualnie nie są najwyższych lotów, a wybieram się w góry.

Kupiłem felgi 16'' i do nich staram się dobrać opony, pomyślałem o DĘBICA FRIGO 2 205/55R16 91T z 2017 roku - komplet nowych opon można wyrwać w okolicy 900 zł.

Ktoś z was używał tych konkretnych? Jakie odczucia, a może jesteście w stanie polecić jakieś inne do 1000 zł za komplet?

Opublikowano
Mam te opony w swoim e91, kupilem auto już z tymi oponami.... i tak ta opona nie nadaje sie do e90. Jeżdżę na tym, bo szkoda wyrzucić niezuzyte opony.. a jakie sa moje odczucia, opona bardzo miekka, by większych prędkościach czuć plywanie auta, a mokrym slabizna, trzeba diametralnie zmienic styl jazdy... jak zmieniam na lato na 17 to jest kolosalna różnica w prowadzeniu na plus letnich. Jedyny plus to na śniegu dają naprwde radę... ale u nas prawie niema sniegu. Tak wiec mam nadzieje ze to juz ostatni sezon na tych oponach, za 300+ -350 za sztuke można kupic już coś sensowniejszego w 16
Opublikowano
Pakjao jeżeli maja być budżetowe to proponuje Barumy, Dębica miała serie felernych opon i wymieniali na nowe za darmo...

Sprawdzę te Barumy - dzięki :)

Mam te opony w swoim e91, kupilem auto już z tymi oponami.... i tak ta opona nie nadaje sie do e90. Jeżdżę na tym, bo szkoda wyrzucić niezuzyte opony.. a jakie sa moje odczucia, opona bardzo miekka, by większych prędkościach czuć plywanie auta, a mokrym slabizna, trzeba diametralnie zmienic styl jazdy... jak zmieniam na lato na 17 to jest kolosalna różnica w prowadzeniu na plus letnich. Jedyny plus to na śniegu dają naprwde radę... ale u nas prawie niema sniegu. Tak wiec mam nadzieje ze to juz ostatni sezon na tych oponach, za 300+ -350 za sztuke można kupic już coś sensowniejszego w 16

Dzięki za konkretny wpis. Właśnie wybieram się do Austrii i szukałem opony z mocnym nastawieniem na śnieg.