Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem ze coraz czesciej wariuje temp wody i oleju. Zauwazyłem ze temp wody niby pokazuje prawidlowo. Jak zapalam na zimnym to kreseczki na liczniku sa do mniejwiecej 4.5tys i spada ale po rozgrzaniu zostaja 3-4 kreski czy tak ma byc czy maja spasc wszystkie kreski? Za to temp oleju lezy bardzo rzadko podniesie sie do 80 i wtedy zaczyna sie cyrk bo zaczyna skakac na max i na zero i tak samo woda. Zauwazylem ze silnik w tym czasie zaczyna troche falować. Wymienilem czujnik ten w pompie wody. Z tego co sie naczytalem to ten czujnik jest odpowiedzialny za temp oleju i wody? Czy jest jeszcze jakis czujnik zwiazany z temp oleju? Na komp nie pokazuje zadnych bledów nie wiem gdzie szukac wiązka kable a moze licznik? Proszę o pomoc.
Opublikowano
co do tempry silnika to jesli zostana 3-4 kreski to spoko tak ma byc nigdy nie spadaja do zera :wink: a co do temperatury oliwy wymien czujnik temp na rysunku czesc nr6 http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=EH71-EUR-02-2005-E63-BMW-645Ci&diagId=11_3255 a ogrzewanie dobrze dziala ? mozna by wyminic ten termostat napewno nie zaszkodzi :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>

Opublikowano
Bardzo dziekuje za pomoc wymienilem czujnik w misce i problem ustał. Silnik nie faluje i pokazuje temp oleju jeszcze raz wielkie dzieki :)!!!!!!!!!!