Skocz do zawartości

Nie wyświetla się nic na wyswietlaczu pod zegarami w E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Szukalem na forum i nie wiele znalazlem. Mial koto spodobny problem z E39? Dzis zapalilem auto.....przejechalem do miejsca docelowego zgasilem. Odpalilem auto po kilkunastu minutach i juz nic nie wyswietla mi sie na komputerze pod zegarami. Widac ze pola sa podswietlona ale nie pokazuje ani przebiegu dziennego,calkowitego, temp. ora zkomunikatow z komputera.

Jesli ktos mial podobnego zonka... prosze o info

Pozdrawiam

Opublikowano

mialem cos podobnego raz

pomoglo wyciagniecie bezpiecznika od licznika chyba jak dobrze pamietam

moim zdaniem bylo to spowodowane za szybkim przekreceniem stacyjki tzn bez uzbrojenia sie innych systemow to moje zdanie

poozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

Rada Masy52 jest sluszna, tez tak kiedys mialem. Ale w takiej sytuacji kiedy za szybko przekrece kluczy to slychac tylko jakies syczenie, silnik sie nie uruchamia. Widac trzeba chwilke odczekac, az wszystkie systemy zastartuja.

Inną sugestią jest konczacy sie czas twojego wyswietlacza. Czas na jego renowacje u goscia z Koszalina, ktory kasuje ok. 300zl za usluge.

Pozdr

GO NAVY...
Opublikowano

Mysle ze liczniki sa OK, bo nie sadze aby tak nagle pzrestaly calkowicie swiecic. Wczesniej swiecily wszystkie piksele. wyswietla mi tylko sie informacja o aktualnym biegu w automatycznej skrzyni. Nawet oil service nie swieci.

Mysle ze moze fatycznie to gdzies bezpieczniki, nie wiem ktory to jest ale metoda prob i bledow dojde :)

Jeszcze jedno info, jakis miesiac temu na kompie pojawil sie nie wiadomo skad komunikat o przejsciu w awaryjny tryb pracy skrzyni biegow. Wystarczylo zgasic auto, odczekac 2 min i juz wszystko dzialalo ok. Dodatkowo podczas wyswietlania tego komunikatu swiecila sie kontrolka od wyłączonej trakcji. Nie pomagalo wlaczenie i wylaczenie jej przyciiskiem. Wszystko wrocilo do normy po zgaszeniu i wlaczeniu ponownym auta. W rozpisce bezpiecznikow znalazlem wczoraj odpowiedzialny za komputer pokaldowy. Wyciagnelem i wsadzilem zapasowy, ale efektu nie bylo. Musze chyba pogrzebac z bezpiecznikiem od "instrumentów" na desce.

Opublikowano

cos tam musisz miec namieszane troche skoro takie szopki sie dzieja

a jak chodzi o skrzynie to temat jest powazny

moze zastanow sie nad zmiana w pierwszej kolejnosci oleju, to malo kosztuje a moze dac wiele

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
ale ze skrzynia wsio OK. Dziala normalnie. Caly bajer w tym ze wyswietlil mi sie dwa razy ten komunikat i znika zaraz po wylaczeniu i ponownym zalaczeniu zaplonu.
Opublikowano

moze przypadek

rozne cuda sie dzieja czasami az wlos staje

ale nielekcewazyl bym tego bo auto moze Ci stanac albo zaczac szalec

podjedz do jakiegos szpaca niech podepnie pod kompa i powinno wyjsc co go boli

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

no i moja BMW gra z emna w kotka i myszke.... Dzis poszedlem ja odpalic i... wszystko dziala :) Ucieszylem sie. Jestem teraz przed urlopem, ale jak tylko wroce podjade na komputer, moze jakies bledy pokaze. Mysle ze to wina braku styklu gdzies na kostkach. Ciezko tak gdybac, tzrebaby sie pobawic. Jednego jestem pewien, skrzynia dziala zupelnie normalnie jak swieci sie napis ze jest w trybie awaryjnym, takze to cos komputer szaleje...

Pozdrawiam