Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem tu nowy, choć z BMW obcuję ponad 7 lat i znam te samochody dość dobrze. Natomiast seria M to dla mnie coś z czym nie miałem jeszcze doczynienia, a właśnie zakup BMW M5 E60 to mój cel na najbliższe miesiące. Proszę o porady osób które miały/mają takie auto. Na co szczególnie zwrócić uwagę, jakie wady dyswalifikują daną sztukę, a na co można przymknąć oko. Czy modele z rynku USA to dobry pomysł, czy niekoniecznie. Na jakie koszty przygotować się podczas eksplotacji, np. wymiana sprzęgła ??

Szukam auta 2006-2007r. Chcę przeznaczyć na to około 80 tys.zł, więc pewnie będę szukał auta w cenie 60-70 tys, aby mieć mały zapas na pierwszy serwis. Każda rada może być przydatna, za co z góry dziękuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Lepiej szukać modelu poliftowego. Nie jestem pewien czy jest szansa na model z CICem.

Na start do wymiany panewki - koszt wymiany z częściami myślę, że około 5- 6k pln. Jest dużo serwisów, które już to robiły więc nie powinien być z tym problem.

Trzeba zaakceptować skrzynie SMG, która dosyć specyficznie zmienia biegi ale ma to swój urok.

Poza tym bym sie nie bał jakoś tego auta. Znam parę osób, które mają i nic strasznego się nie dzieje.

Dla mnie dużym problemem w tym aucie było spalanie - 25l/100km gdzie pełen zbiornik wystarcza na 250-300km to dla mnie oznaczało wizytę na stacji co 2-3 dni. Było to męczące.

Druga najgorsza sprawa dla posiadaczy aut //M to czytanie wpisów idiotów na forum, którzy nigdy auta //M nie mieli i opowiadają zasłyszane historie, które z rzeczywistością maja mało wspólnego.

Trzeci problem to, że jak się ma //M to później ciężko wrócić do normalnego BMW.