Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Szukam i szukam a znaleźć nie mogę.

Mam kabel K+DCAN. INPA na pewno zainstalowana dobrze, DIS też. Wnioskuję to po tym, że elegancko działa z E91 320d N47 z 2007 roku.

Sam mam E91 318d z 2010r. INPA odczytuje aku i baterię, ale połączenie z czym kolwiek jest nie możliwe, wywala błąd.

Byłem dziś u mechanika. Kupiłem nowe aku 80ah AGM (oryginał był 90ah) i chciałem żeby mi zaadoptował. Delphi połączyło się normalnie, ale nie znaleźliśmy opcji adaptowania akumulatora.

Podłączył swoja INPE i idealnie te same błedy wyszły. Zmieniliśmy kabel na mój i nadal to samo.

DIS wykrywa podłączenie złącza ale nie znajduje samochodu (może dlatego że w DISIE jest E91 max 2009r?)

Spotkał ktoś się z takim problemem? Może spróbować inny program?

Jak łączą się wasze E9x po 2010roku? Normalnie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej kup nowy interfejs twój to pewnie śmieć do wymiany i tu takich dziwniych przypadków w tygodniu kilka ,

nie mogą uwierzyć ze nowy intetfejs może być zepsuty , może u Ciebie linia K działa ale DCAN napewno nie

Opublikowano

Dlaczego miałaby nie działać? W E91 z 2007 chodzi.

Drugi kabel diagnosty też nie działał - a np. w E91 z 2006 na placu odczytywał ładnie.

Opublikowano
Dlaczego miałaby nie działać? W E91 z 2007 chodzi.

Drugi kabel diagnosty też nie działał - a np. w E91 z 2006 na placu odczytywał ładnie.

Weź pod uwage ze linia k byla jeszcze w 2007r i jak mówi kolega din76 w swoim kabelku masz pewnie sprawną linie k a can a masz uwalonego.

Mam takich kabli pol szafy....

Sprobuj na innym kablu inpą lub Istą D

sprzedam iCom Next Ori
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrze pisze , ale twój jest zepsuty na lini DCAN bmw od 2007/03 te modele z nowymi silnikami , ze starymi jeszcze miały linie K do 2007/08

Naprawde nie możesz uwierzyć ze kupiłęś kabelek za 100zł i może być uszkodzony ,

ja kupiłem icom za 1500zł i tez był na linii DCAN uszkodzony i niestety musiałem kupić drugi ICOM