Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

VIN: WBAVP11030VN41131

Type code: VP11

Model: X1 X18D (EUR)

E-F-R series: E84

Series: X

Type: All-Road

Steering: LL

Doors: 5

Engine: N47

Displacement: 2.00

Power: 105 (143 hp)

Drive: ALLR

Transmission: MECH

Paint code: A76 - TIEFSEEBLAU METALLIC

Upholstery code: AXBY - STOFF MEDIAN/VER

Prod.date: 2010-08-19

S1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

S1CB ACEA / CO2 scope

S1CC Auto start/stop function

S1CD Brake Energy Regeneration

S4AE Armrest front, retractable

S4AT Interior trim finishers black high-gloss

S8SC Telematics access request,country-spec.

S8SP Control unit COP

S8TK PASSIVER FUSSGAENGERSCHUTZ

S8V1 HINWEISSCHILD NCAP ENGL/DEU/ITAL

S9AA Outer skin protection

S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S230 Extra package, EU-speciifc

S255 Sports leather steering wheel

S258 Tyres with runflat properties

S320 Deleted, model lettering

S402 Panorama glass roof

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S493 Storage compartment package

S494 Seat heating driver/passenger

S507 Park Distance Control (PDC), rear

S520 Fog lights

S534 Automatic air conditioning

S544 Cruise control with brake function

S548 Kilometre speedo

S698 Area-Code 2 for DVD

L801 NATIONAL VERSION GERMANY

S851 Language version German

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano (edytowane)

Dobry wieczór, to moja X1 :D , cała historia jest w ogłoszeniu, dodatkowo o wszystkim jest w moich postach, można się zapoznać. Tak jak napisałem w ogłoszeniu auto pod koniec 2014 roku przyjechało z Niemiec z uszkodzonym prawym tylnym błotnikiem. Naprawa wykonana w bardzo rzetelny sposób zgodnie z należytą technologią i starannością. Mógłbym o tym nie wspominać i czekać na tzw. jelenia ale nie należę do tej wąskiej grupy osób, które tak działają

Jeszcze jedno - mam ISTĘ, INPĘ itp... kabel od forumowicza ale nie załapałem tego, jedynie ISTĄ D odczyty mogę porobić bo się nie znam, więc np. światła dzienne i parę "gadżetów" kodował mi kolega forumowy dziqusek zdlanie

A teraz chwila szczerości: :D

- auto polecone przez znajomego, kupione niedaleko ode mnie w okolicy w Somoninie, z poprzednimi właścicielami czasem się widuję, na serwis klimy na wiosnę miałem w planie do nich pojechać

- i-drive dokładany w serwisie BMW w DE, podobno wymienia się to łącznie z deską rozdzielczą, tak mówią tutaj na forum - jest o tym w moich postach

- wymienione przednie halogeny bo szkła pęknięte były - jest o tym w moich postach

- wymienione koło pasowe wału z osprzętem - jest o tym w moich postach

- założone reflektory soczewkowe z ringami led - jest o tym w moich postach, taki kaprys, stare oryginalne w kartonie, do zabrania razem z autem

- wymienione obudowy lusterek na srebrne - taki kaprys, jest o tym w moich postach, stare oryginalne do zabrania z autem

- nie działa poziomowanie przednich lamp z uwagi na założony sterownik AHL xenonu skrętnego, który nie ma tej funkcji, jest za wysoki, nie daje się zakodować, próbował kodować user z Gdańska BayerischeMotorenWerke ale nie dało się - jest o tym w moich postach, w bagażniku leży niższy, kwestia założenia i zakodowania, miałem plan to zrobić przy następnej wizycie serwisowej u Rysia w Luzinie

- dokładałem USB w schowku do aktualizacji map i zgrywania muzyki - jest o tym w moich postach

- dokładałem oświetlenie skarpetek w Luzinie u Pana Rysia /zresztą serwis BMW Andrzej Kwiatkowski polecał mi moderator KRUK /

- więcej nie pamiętam :D a jeśli coś znajdziecie to walcie śmiało, będziem dyskutować

Historia przesłana przez usera DRAY a może z ASO BMW Zdunek, już nie pamiętam a nie chciałbym skłamać/:

WBAVP11030VN41131
06.10.10 - 1810 km - szkło lusterka zewnętrzne prawe, lusterko zewnętrzne prawe, osłona lusterka prawa, lakier osłony 
29.10.10 - 3703 km - koła zimowe kpl, zmiana kół 
23.03.11 - 10 271 km - zmiana kół, wyważenie kół, doposażenie w nawigację portable plus, diagnostyka komputerowa pojazdu 
16.05.11 - 12 471 km - wizyta serwisowa bez opisu 
27.10.11 - 21 805 km - zmiana kół, wyważenie kół 
05.01.12 - 27 790 km - serwis olejowy, olej, filtr oleju, mikrofiltr, kontrola pojazdu, uzupełnienie płynu do spryskiwacza 
02.04.12 - 31 868 km - zmiana kół, wyważenie kół uzupełnienie płynu do spryskiwacza 
02.11.12 - 43 200 km - plyn hamulcowy, zmiana kół, wyważenie kół, kontrola pojazdu, uzupełnienie płynu do spryskiwacza 
25.04.13 - 50 838 km - zmiana kół, wyważenie kół 
02.09.13 - 58 477 km - serwis olejowy, olej, filtr oleju, mikrofiltr, kontrola pojazdu, filtr powietrza, filtr paliwa, wycieraczki przód i tył ustawienie reflektorów, flansza półosi napędowej, badanie techniczne 
16.11.13 - 63 546 km - zmiana kół, wyważenie kół 
04.04.14 - 69 624 km - zmiana kół, wyważenie kół 
23.09.14 - 76 792 km - wizyta serwisowa bez opisu
Ostatni odczyt z kluczyka - 76 792 km
Brak aktywnych akcji serwisowych dla danego pojazdu.

dalsza historia PL:

06.06.2015 - 77420 km -  wymiana oleju i filtrów w PHU AUTO Jerzy Lis Somonino /poprzedni właściciel a w zasadzie auto jego żony/
01.04.2016 - 91011 km - serwis olejowy, filtry, olej skrzynki rozdzielczej + ogólny przegląd  w Luzinie w BMW Andrzej Kwiatkowski
08.12.2016 – 106752 km - serwis olejowy, filtry, klocki tył + ogólny przegląd w Luzinie w BMW Andrzej Kwiatkowski
12.07.2017 – 118200 km -  wymiana przednich klocków TRW + czujnik zużycia TRW 
06.09.2017 – 122834  km  - serwis olejowy, filtr oleju, powietrza, kabiny, koło pasowe wału, napinacz alternatora, rolka prowadząca, pasek alternatora, wahacz tylny prawy środkowy + ogólny przegląd w przegląd w Luzinie w BMW Andrzej Kwiatkowski

Z auta jestem zadowolony ale jest plan na auto ze skrzynią automatyczną kombi ew. sedan, dlatego wystawiłem to ogłoszenie tak od niechcenia choć do końca nie jestem przekonany czy dobrze robię. Wiadomo - to jest X1, a więc czasami gdzieś coś zaskrzypi, czasami jakiś świerszcz w desce rozdzielczej się pojawi zwłaszcza latem przez rozgrzaną szybę w 60 stopniach C :D

Nie mam nic absolutnie do ukrycia, lecz możliwe że czegoś nie wymieniłem o czym zapomniałem. Jeśli komuś pasuje to wszystko to kupuje, jeśli nie to nie kupuje :D takie prawo rynku

Edytowane przez Anonymous
Opublikowano

Mała aktualizacja - po dzisiejszej konsultacji z moją kochaną małżonką zapadła decyzja, iż sprzedaż autka na razie zostaje przesunięta w bliżej nieokreśloną przyszłość. O powyższym poinformowałem xynom. Wiem że niektóre osoby mogą się czuć rozczarowane i mają do tego prawo tak samo jak ja mam prawo do zmiany decyzji a że zbiegła się ona w czasie akurat z planami kolegi xynom , no cóż, nie zbadane są wyroki Boskie i pozostaje mi tylko przeprosić. Życzę owocnych poszukiwań i pozdrawiam

EDIT:

Jakby co temat sprzedaży znowu aktualny

https://sprzedajemy.pl/bmw-x1-xdrive-idrive-mozliwa-zamiana-klukowa-huta-2-6bea9f-nr55519531

• 7 miesięcy temu...