Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, sprawdziłem korektę wtrysku wyszło prawie -6.0 na jednym wtrysku (reszta ok), wymieniłem wtrysk, korekta bez zmian, zamieniłem wtryski miejscami, to samo, cały czas grubo na minusie ten sam cylinder. Wtryski na 100% dobre. Na biegu jałowym korekta poprawna dopiero pod obciążeniem się pogarsza. Silnik trzyma moc, nie kopci, lekko telepie, ktoś wie jaka może być przyczyna i jak z tym walczyć ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Klapki na miejscu? Zmierz kompresję.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
U mnie na jałowym są korekty od +- 0.3-0.7 a podczas obciążania praktycznie na wszystkich INPA pokazuje nawet od 4 wzwyż. Jakiś czas temu powiedziano mi tutaj i też mechanik, że korekty są miarodajne tylko na jałowym wiec tak jeżdze i wszystko wygląda, że jest dobrze.
Opublikowano

Czyli nie sugerować się korekta podczas przyspieszania?

Mam podobny objaw na jałowym biegu korekty są ok ale podczas jazdy (gaz w podloge) korekta na jednym cylindrze leci na +5 dwa razy wymieniałem na używke z gwarancją rozruchową i ten sam objaw tylko ze wtryski oddałem (jeden smietnik), zostały sprawdzone i coś z nimi nie tak bylo mam kolejny wtrysk ale jakoś czasu brak na sprawdzenie moc jest spalanie 6,3-7,3 teraz jak będę brał się za to pozamieniam miejscami i sprawdzę kompresjie.

Tylko czy seria z brakiem kompresji pokazała by 153km i 360Nm?

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Z tego co wszyscy obeznani mówią to nie, podczas przyśpieszania program typu INPA może przekłamywać. Ja spalanie mam podobne do Ciebie, robiłem test przelewowy i wszystkie 4 wtryski były praktycznie na tym samym poziomie więc wątpię żeby wszystkie waliły na przelew podczas jazdy, a na jałowym wszystkie balansują w granicach -+0.3-0.7
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie można wszystkich przypadków wrzucać do jednego worka :wink: często podczas jazdy widać jak wtryskiwacz na jednym cylindrze mocno odstaje od reszty, tak samo na zimnym, więc każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.