Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW E60 i mam w niej mały wyświetlacz bez nawigacji. Mam kilka pytań przede wszystkim co kupić CCC czy CIC czy może chiński android i co trzeba byłoby wymienić oprócz samego wyświetlacza i idrive ( czy przy androidzie trzeba wymieniać coś jeszcze ) ? Proszę o podpowiedz :) Zaznaczam że chodzi mi najbardziej o nawigację i względy wyglądu :)
Opublikowano
Też się trochę tym interesuje i aby przejść na CCC wystarczy duży ekran, ramka z radiem na dwie płyty i opcjonalnie idrive(komplet do 1500zł). Z CIC już podobno dużo więcej roboty i sporo droższe bo komplet ponad 3tys pln+montaż za milion moment :lol: . Chyba najłatwiej przejść na adroida(około 2tyspln) bo wszystko jest plug&play ale trzeba posiadać minimum CCC w samochodzie, czyli w naszym przypadku najpierw montaż ccc a później androida co daje koszt CICa, tyle tylko że android wygląda nowocześniej. Do androida wystarczy sam wyświetlacz który współpracuje z idrive i z kierownicą a dodatkowo wyświetlacz jest dotykowy i to jet chyba najlepsza opcja, Albo sprzedać samochód i kupić coś gotowego :D
Opublikowano
Zmiana samochodu nie wchodzi w gre o pierwsze niedawno kupiłem a po drugie nie wymienie jej na żadną inną :) A wracając do tematu dlaczego najpierw trzeba miec CCC a pozniej dopiero mozna androida ? Chodzi tu o idrive że nie bedzie współgrał ?
Opublikowano
Nie wiem o co dokładnie chodzi ale w opisie aukcji takiego urządzenia na androidzie np na alliexpres jest napisane że do działania wymaga CCC lub cic, z buisnes nie działa. Można próbować złożyć ccc po taniości a kiedyś tam dołożyć androida hehe nie wiem czy dobrze zrozumiałem opis aukcji ale można doposażyć takiego androida np w moduł wifi, 3g,tv, kamerę cofania itp.