Skocz do zawartości

E53 3.0D 2004 LCI problem z otwarciem przednich drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z otwarciem przednich drzwi zarówno kierowcy jak i pasażera.

Rano auto otwarłem bez problemu, po zamknięciu nie można było z auta wyjść. Nie działają klamki ani wewnętrzne ani zewnętrzne.

Jakoś wydostałem się przez okno, teraz nie ma możliwości otwarcia ani z zewnątrz ani od wewnątrz. Tył działa bez problemu.

Rygle się podnoszą i opuszczają. Próbowałem zaryglować odryglować z przycisku z konsoli, z kluczyka i nic.

Spotkał się ktoś z was z takim problemem?

++++++++++++++++++++++++++++++

Po 2 godzinach zszedłem do auta i otwarło się bez problemu. Wygląda jakby zawiesił się mechanizm centralnego zamka.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam.Miałem problem z drzwiami przed.pasażera.Okazało sie że jest uszkodzony wkład -mocowania zamka .Mozna kupić na allegro.ja zamówiłem za dobrą cene firmy SKF w granicy 80 zł..Wymieniłem sam jest dosyć trudno,ale jak się ma trochę smykałki do mechaniki można samemu wymienić.Polecam dać komuś kto to już robił ponieważ można pouszkadzać coś innego.Myślę że musisz wymienić te mocowania ponieważ w tych odlewach mocowań wyłamują się mocowania które ciągną linkę ,która ciągnie zamek i dlatego nie otworzysz.Aby to potwierdzić co piszę zapytaj kogoś czy to napewno to i niech sprawdzi.Dopiero wtedy zamów.Pozdrawiam.
Opublikowano
Ja też miałem podobny problem. tylne lewe drzwi się nie otwierały. Chciałem to sam naprawić, ale zobaczyłem że nie jest to takie proste, a u mechanika zapłaciłem za wkład zamka około 100 PLN i 120 PLN robocizna. Z tego co wiem pól dnia z tym walczył. Po naprawie działa. U mnie podobno jakaś blaszka pękła od ciągania za klamkę ;]