Skocz do zawartości

E39 520I polift kontrolka zużycia klockow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Nieszczęsna kontrolka święci. Klocki wymienione czujniki też. Święci dalej. 3k km I dalej świeci. Zwarlem kable za podłączeniem czujników I dalej nic! Gdzie szukać początku obwodu skoro czujniki to koniec? Chce zewrzec kable zaraz na początku obwodu aby tylko już ta kontrolka zgasla - nie potrzebuje być informowany o stanie klocków, a ta kontrolka doprowadza mnie już do szału

Opublikowano

Zanim powymieniasz wszystkie części, podłącz pod kompa .

Sprawdź stan płynu hamulcowego.

Opublikowano
Zwarcie kabli na szybko nawet na początku instalacji nie zgasi kontrolki od razu.Sprawdzałeś czy dochodzi napiecie na wtyczke?
Opublikowano
Też tak miałem kupiłem czujnik firmy trw zmieniłem dzisiaj i kontrolka zgasła po chwili a przed miałem czujnik z firmy ab moto cholera wie może trafiłem na uszkodzony poprostu
Opublikowano
Ja mam czujnik z przodu i z tyłu TRW i czy na przodzie czy tyle gasly po ok 12km lub chodziło o cykle odpaleń. Jaka jest zasada nie wiem
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
można to powiadomienie wyłączyć, ale oczywiście nie będziesz miał informacji że się kończą
Opublikowano
  • Autor
Płyn w normie. Jak można wylaczyc to diabelstwo? Niestety nie sprawdziłem napięcia.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
w module świateł jest takie powiadomienie, trzeba do niego wejść i kliknąć NCS-em