Skocz do zawartości

Popychacze hydrauliczne M50B20 - który klepie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam - czy jest mozliwośc stwierdzenia wzrokowo które popychacze są w najgorszym stanie aby nie wymieniać wszystkich (24 sztuki po 60 PLN :evil: ) jeżeli tak to w jaki sposób i czy to dużo pracy??
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
niema takiego sposobu o ile popychacz nie rozpadnie ci sie w reku to nie wykryjesz jedyna opcja to zalozyc nowe na tych najbardziej podejzanych (wsluchaj sie dobrze w silnik w ktorym miejscu slychac klekot mozesz uzyc stetoskopu) i zloz silnik i odpal i znowu sie wsluchaj mi tak udalo sie wyeliminowac i naprawilem stukot dwoma popychaczami hydraulicznymi ale to bylo w m40 8 zaworow ty masz 24 wiec zycze powodzenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurde, Katar, rozumiem Cię, bo komplet to prawie 1,5kzł. Jednak jeszcze nikt nie znalazł pewnego sposobu na tą sprawę. Z tego, co się orientowałem, to zaczynają padać od strony końca rurki smarowania, ale to też żadna reguła. Myślę, że sensownym rozwiązaniem jest domyślić się po odgłosie (może masz jakiegoś doświadczonego mechanika w okolicy), z której strony "cyka" i wymieniać co jakiś czas komplet na cylindrze. Jasne, że najłatwiej jest wymienić komplet, ale...
Kai
Opublikowano
Jak już nie możesz wymieniać hurtem, to polecam stetoskop do osłuchania głowicy, przy pracującym silniku oczywiście.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

Dzieki za rady koledzy :modlitwa: - dla mnie również się przydadzą :)

Czyli najlepiej zmieniać komplet na cylindrze - powoli ?

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)