Skocz do zawartości

[e61] Problem z otwieraniem/zamykaniem i reset ustawień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczów

Czy spotkał się ktoś z was z takim problemem?

Nie można otworzyć ani zamknąć auta z pilota. Gdy już dostałem się do środka (kluczyk w pilocie) i uruchomiłem moje e61 (polift) wszystko wróciło do ustawień fabrycznych: radio, ustawienie kierunków, ustawienie siedzenia (kierowcy z pamięcią), kierownicy, język komputera itd. Nie zresetowały się tylko informacje o średnim spalaniu, przebytej drodze, średniej prędkości oraz data i godzina.

Miał ktoś kiedyś coś takiego? Z góry dzięki za odpowiedź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ustawienia były inne ponieważ do otwarcia samochodu nie użyłeś pilota tylko otworzyłeś grotem, każdy kluczyk ma swoje indywidualne ustawienia (Key Memory), problem możesz mieć z kluczykiem,z anteną w samochodzie lub instalacją elektryczną. Sprawdź zapasowy kluczyk. Zobacz ten temat: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=267353&hilit=antena
Opublikowano
A widzisz, o tym nie pomyślałem, że przecież pilot ma "key memory". Jednak obydwa piloty nie otwierają ani zamykają drzwi. Do Sylwestra wszystko było ok, bez najmniejszych kłopotów. A po Sylwestrze takie coś...