Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od kilku miesiecy mam problem z abs/asc

Na początku padło wszystko: Licznik, ekonomizer, abs oraz asc.

Podłączyłem auto pod komputer i wyszło , że jest padnięty lewy tylni czujnik który wymieniłem na ATE.

Błedu juz nie było ale poprawy żadnej tez nie.

Odesłałem sterownik do regeneracji. Udało im się naprawić tylko licznik i spalanie auta. ABS i ASC nadal nie działało.

Kupiłem więc uzywany sterownik wraz z pompą o tych samych numerach z gwarancją rozruchową .

zmieniłem i nic. Nadal to samo. Zamknąłem samochód z kluczyka , rano odpalam i wszystko ok , wszystko działa jak powinno ale trwa ten stan okolo 20 - 25 min i potem znowu choinka.

dzisiaj znowu rano odpaliłem po nocy i wszystko ok przez okolo 20 min.

Pojechałem sprawdzić na komputerze i wyrzuca błąd przedniego lewego czujnika.

Umówiłem sie na sprawdzenie czujnika i ewentualna wymiane, zamówiłem czujnik ATE znowu mimo , że wciskali mi delfi za 80 zł. Czytałem troche o tych czujnikach abs i wole kupic ATE. I teraz moje pytanie jest takie : Czy coś wgl da ta wymiana czujnika czy może znowu sterownik szaleje i wywala lewe błędy, proszę o pomoc , jakieś rady może ktoś doświadczył podobnej histori to proszę o jakąs informalcje. Wyłożyłem 1600 zł włącznie na naprawe abs/ asc i jak na razie działa mi tylko licznik i ekonomizer. Prosze o pomoc i dziekuję.