Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dluzszego czasu zmagam sie z strasznym dzwiekiem zaraz po odpaleniu silnika po dluzszym postoju ( min 6 h) ostatnio wymieniony byl kompletny rorzad (lancuch napinach slizgi) mechanik mowil ze to na pewno to niestety po pary tyg problem powrocil , dodam ze auto pobiera sporo oleju ok 1 l na 4 tys km gdy doleje oleju dzwiek przechodzi na ok tydzien olej castrol 5w30 dodaje film pogladowy

Moze ktos mial podobny problem bo u mnie juz koncza sie nerwy i pieniadze na jezdzenie po mechanikach i placenie za zle rozpoznanie usterki ;( Nasuwac sie moze ze gdy zrobie uszczelniacze na zaworach auto przestanie pobierac tyle oleju przez co przestanie tak halasowac ( bo halasuje gdy go troche ubedzie ) ale wedlug mnie cos co halasuje i tak trzrba naprawic .. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,

Do tej pory nadal zmagam się z tym problemem .. wymienione zostały łańcuch plus wszystkie ślizgi rozrządu oraz napinacz nowy olej i filtry . Problem nadal nie zniknął .. dodatkowo zalałem specjalny płyn który czyści hydrauliczne popychacze lecz i to nie pomogło .. bardzo proszę o pomoc co może być przyczyna ?

Opublikowano
Dzisiaj bylem u obcego mechanika z doskoku , pokazalem mu swoj film wedlug niego do wina vanosa koszt 2000 ... moje pytanie czy da sie sprawdzic vanosa pod kompem ? Dodam ze nie wywala mi zadnego bledu vanosa jedynie co non stop blad masy cieplego powietrza , przeplywke mam nowa boscha z tymi samymi numerami , prosze o pomoc bo w te mrozy grzechocze nawet podczas jazdy na zimnym a nie tylko po odpaleniu ;((
Opublikowano
Witam, Jeden z mechaników tez kiedyś sugerował mi vanos .. ale czy aż tak głośno by dawał o sobie znać plus ta kontrolka ciśnienia oleju ??