Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Może ktoś z was już spotkał się już z takim problemem.Po nagłym hamowaniu włączył się nagle jakby alarm,ale to nie jest syrena alarmu lecz przerywany sygnał klaksonu i światła awaryjne i nie można tego wyłączyć.Komputer obciął moc i jest w trybie awaryjnym maksymalnie 20 km/h na godzinę na 1 biegu. Komputer pokazuje też że jest mało powietrza w kołach i zaleca jazdę do 80 km/h .Po otwarciu centralnego zamka i odpaleniu natychmiast klakson trąbi dzwiękiem przerywanym i migają awaryjne.Pomaga tylko zdjęcie minusowej klemy.Komputer pokazuje komunikat Engine faulty i restrain system faulty.Przed tym incydentem wszystko był ok.Może to że jechałem ze zbitą tylną lampą i przeciętą instalacja parktornika w deszczu? I jeszcze dziwne zachowanie kiedy auto stoi na pozycji parking podnosi obroty na 1200 obr/min a kiedy nacisnę hamulec obroty wracają na normalne 700 obr/min. Proszę o pomoc i jakieś sugestie. POMOCY POMOCY POMOCY bardzo Was proszę.
Opublikowano
Może ktoś z was już spotkał się już z takim problemem.Po nagłym hamowaniu włączył się nagle jakby alarm,ale to nie jest syrena alarmu lecz przerywany sygnał klaksonu i światła awaryjne i nie można tego wyłączyć.Komputer obciął moc i jest w trybie awaryjnym maksymalnie 20 km/h na godzinę na 1 biegu. Komputer pokazuje też że jest mało powietrza w kołach i zaleca jazdę do 80 km/h .Po otwarciu centralnego zamka i odpaleniu natychmiast klakson trąbi dzwiękiem przerywanym i migają awaryjne.Pomaga tylko zdjęcie minusowej klemy.Komputer pokazuje komunikat Engine faulty i restrain system faulty.Przed tym incydentem wszystko był ok.Może to że jechałem ze zbitą tylną lampą i przeciętą instalacja parktornika w deszczu? I jeszcze dziwne zachowanie kiedy auto stoi na pozycji parking podnosi obroty na 1200 obr/min a kiedy nacisnę hamulec obroty wracają na normalne 700 obr/min. Proszę o pomoc i jakieś sugestie.
Opublikowano
Auto masz uszkodzone tzn po wypadku chyba...to nie wiem jakiej rady oczekujesz.Napraw i podłącz komputer....I dopiero napisz co i jak
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Auto jest już naprawione po kolizji i takie ma właśnie objawy.Czekam na elektryka z komputerem żeby zobaczył jakie są błędy.Właśnie w tym rzecz że wszystko zrobione a nie mogę się e60 cieszyć.Po przekręceniu zapłonu odrazy trąbi i mrugają awaryjne.Odpala normalnie ale jest w trybie awaryjnym.Pozdrawiam.
Opublikowano
Dobre wiadomości udało się ustalić przyczynę i rozwiązać problemy.Sprawcą okazał się dodatkowy system alarmowy dołożony ekstra.Po rozbrojeniu alarmu wszystko działa jak trzeba.Auto ma pełną moc i mruczy jak kocica.