Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam.

E53 2002 4,4 delikatnie szarpie podczas rownej jazdy np. 60km/h. Czasem potrafi zatelepać całym autem jakby się coś blokowało. Usterka najbardziej daje sobie znać przy zjeździe z ronda lub np. autostrady, wtedy szarpie autem strasznie. Mechanik stwierdził, że nigdzie nie ma luzów, reduktor zmieniony, bo był założony od diesla i nic. Dodam, że przy gwałtownym dodawaniu gazu coś stuka, najprawdopodobniej z tyłu. Ktoś miał coś taką usterkę? Jazda tym autem staje się coraz bardziej uciążliwa.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wystarczy ze bedziesz mial opony tej samej firmy i np 3 beda z 2014 roku a jedna z 2008 i juz bedzie ci podczas przyspieszania szarpac autem
Opublikowano
Koła zmieniałem, mam wszystkie 4 takie same. Nie szarpie jej przy dodawaniu gazu, tylko przy równej jeździe, a najbardziej przy skręcie z lewo, np. na zjeździe. Ktoś mi mówił, że trzeba zrobić adaptacje reduktora, ale przy jego wymianie nie zauważyłem tam żadnych kabli