Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

wiem,ze ten temat byl juz wiele razy poruszany, szukalem w archiwum...ale nie znalazlem odpowiedzi na moj problem :) wiec go opisuje :)

Zamontowalem juz alarm i chce teraz podlaczyc sterowanie centralnym zamkiem z pilota alarmu.

Jesli dobrze wyczytalem w starszych postach, sterownik centralki w E36 jest za schowkiem (jak sie tam dostac??), jesli nie - powiedzcie gdzie :P

Powiedzmy, ze jestem juz przy sterowniku. Na schemacie alarmu widze, co gdzie mam podlaczyc, zeby sterowac centralka, ale...jak mam to znalezc w tym sterowniku?Tam jest pewnie z milion kabli i skad mam wiedziec, ktore to te moje? :)

Wiem, ze juz co niektorych nudzi odpowiadanie na takie pytania odnosnie centralki, ale jesli ktos moze, to niech pomoze. Bede wdzieczny :)

pozdrawiam

Opublikowano
poszukaj na forum juz o tym bylo ja zawsze podlaczalem sterowanie centralnym do kabelkow idacych bezposrednio do silownika w drzwiach rozbierz boczek zobacz ktore kabelki tam ida wez zamontuj na kabelku jakis maly bezpiecznik najlepiej 5 A i podlacz go sobie do masy, minusa i dotykaj odpowiednio do tych kabelkow na jednym znajdziesz otwieranie na drugim zamykanie (z tego co pamietam to kabelkow jest chyba 6 z czego 2 sa grobe to zasilanie pozostale 4 sprawdz z tego co jeszcze pamietam to te od sterowania sa z paskami tzn dwu kolorowe) a i jeszcze nie jestem pewien czy to bylo sterowane + czy - ale raczej -
Opublikowano

aha, dzieki wielki :)

ale sprawdze to dopiero w poniedzialek, bo qrde nie mam czasu.

ale mam jeszcze jedno pytanie.

juz od kiedy kupilem beemke mialem problem z centralka - musze zamykac ja na dwa razy, bo po pierwszym sie otwiera, musze znowu zamknac i jest ok. denerwujace to jest :evil: i nie wiem, czy ten problem zniknie, kiedy zamontuje sterowanie pilotem? czy to moze cos ze sterownikiem nie tak?