Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam niedawno zakupiłem BMW e90 318d z 2009r Z tego co widziałem w Internecie ten model ma funkcję dźwięku powiadomień np spalona żarówka itp typu gong a u mnie tego nie ma zauważyłem że moje radio było wymienione na wersję z 2005r i domyślam się że to wersja przed liftem i chyba nie miała tej funkcji gong i tu powstaje pytanie czy jest możliwość zakodowania tej funkcji na moim radiu radio Alpine BMW Professional z góry dzięki za odp :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam niedawno zakupiłem BMW e90 318d z 2009r Z tego co widziałem w Internecie ten model ma funkcję dźwięku powiadomień np spalona żarówka itp typu gong a u mnie tego nie ma zauważyłem że moje radio było wymienione na wersję z 2005r i domyślam się że to wersja przed liftem i chyba nie miała tej funkcji gong i tu powstaje pytanie czy jest możliwość zakodowania tej funkcji na moim radiu radio Alpine BMW Professional z góry dzięki za odp :D

Można.

Opublikowano
Nie można tego zakodować. Musisz kupić radio od LCI i wtedy będzie to działać. Aczkolwiek ja kiedyś kupiłem radio z 2011r od LCI z 15A bespiecznikiem i niebieską kostką i gong nadal pozostał stary z Pre LCI więc to też mi się wydaje, że zegary mają wpływ na to. Przynajmniej tak mi się wydaje, że dźwięk wydobywa się z zegarów a nie z głośników jeżeli mowa o komunikatach wyświetlanych na zegarach.