Skocz do zawartości

Uszkodzona skrzynia 740xd f01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia 740xd przedlift i się zastanawiam, bo jak mówi sprzedawca skrzynia się ślizga, ale niby normalnie jeździ. No i pytanie na jakie koszta się mam nastawić. Obstawiam hydrokinetyk, ale moze za bardzo kieruje się objawem jak z manuala. Muszę jakieś widełki finansowe sobie wyznaczyć aby się to opłacało. Tylko pytanie jakie 5, 10 tyś ?

Takie niedzielne moje przemyślenie - jakby ktoś się borykał z 8biegowym automatem w F to proszę o odpis :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Powiem Ci tak - zobacz jaki koszt uzywanej na allegro i tyle, +- wymiana + serwis olej filtr
Opublikowano
  • Autor
Zerkałem, cięzko dostać do xdrive, ale wolałbym chyba wyremontować. Po za tym mechatroniki nie widzialem używanej i pytanie czy da się ją łatwo programować !? Tam już jest 8 przełożeń, tez nie takie łatwe.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zerkałem, cięzko dostać do xdrive, ale wolałbym chyba wyremontować. Po za tym mechatroniki nie widzialem używanej i pytanie czy da się ją łatwo programować !? Tam już jest 8 przełożeń, tez nie takie łatwe.

Jak mechatronik oK, to mozna przełożyć do uzywanej. Jak nie oK - to wyzerowac uzywanu . Jak masz cash, to mozna kupic kazdu 8hp, to nie jest problem

Opublikowano
  • Autor
Ale każda 8hp pasuje do xdrive ? Chybanie!? Pytanie czy z każdej wersji silnikowej podejdzie !?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ale każda 8hp pasuje do xdrive ? Chybanie!? Pytanie czy z każdej wersji silnikowej podejdzie !?

Oczywiście, że nie

Opublikowano
  • Autor
No własnie - więc nie łatwo będzie.