Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,jestem nowy tutaj więc mogę popełnić jakiś błąd za co przepraszam.

Problem polega na tym iż, nie mogę włączyć w trybie RS 1 biegu oraz podczas jazdy zrzucać biegów w dół, drugi problem to blokująca się skrzynia po tym jak się zagrzeje i muszę poczekać ok 40 min zeby jechać dalej, blędy to

- wybierak , który już podmieniłem i jest to samo

- błąd skrzyni w postaci 3 i 4 zawór

Błędy pojawiły się krótko po tym wymieniłem olej w skrzyni a zrobilismy to tak :

Wylany olej do baniek po oleju

Odkręcona miska rok produkcji 08 od nowosc

Odpięta wtyczka, zdjęty mechatronic olej zleciał jeszcze po odkręceniu srubek, odkręcone sruby od rurek które idzie do chłodniczki ,dmuchnięte powietrzem, założony mechatronic ,umieszczona wtyczka, umieszczona nowa miska , wlane oleju tyle ile wyleciało febi 39071 taki niby krakowalo po numerze z miski , odpalono auto wł biegi d,r itd, jazda próbna, sprawdony poziom i do domu.

Problem pojawił sie na drugi dzień jak sobie polatałem troszke agresywniej po miescie co wczesniej nie miało miejsca, pojechałem do kolegi podł texa i takie błędy ,dodam ze jak był błąd skrzyni to nie idzie wejsć komputerem w skrzynie, kiedy juz się podłączyłem zrobiłem wymiana oleju, kasowanie adaptacji, adaptacja i tak jeździłem zeby delikatnie biegi przełączała ale nadal lipa. Proszę o podzielenie się uwagami i pomoc, dodam ze selenoid od hamulca się grzeje a potem jest lipa, mam juz 3 i na każdym to samo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No dobra, złośc przeszła

Spuściłem olej, zdjąlem miske odkręcilem mechatronic,rozkręciłem z elektroniki wyczyscilem , zdemontowalem zawory wyczyścilem, mysle ze problem był w zle zamontowanej wtyczce która nie dochodziła do konca, także zakładajcie wtyczkę na zdjętej misce zeby widzieć wszystko wrazie co poprawicie .rozebranie mechatronic macie na youtube jakis amerykanin okolo godz oglądania.