Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich zgromadzonych.

Mam problem a dokladniej potrzebuje rozwiać swoje watpliwosci. Jak ze przekopalem forumka i nie znalazlem odp zakladam temat.

Pacient e83 maj 2004 2.5 benzyna.

1. Pierwsza kwestia - chciałem w NCS uruchomić swiatla do jazdy dziennej. To akurat nie jest problem ale nurtuje mnie kwestia taka że w pozycji auto na przelaczniku swiatel, po przekreceniu zaplonu swiatla pala się caly czas, zioelna dioda zapala się odrazu, w efekcie nie wiem czy tak sa zakodowane czy czujnik zmierzu nie żyje. Mozna to jakoś sprawdzic w Inpa?

2. Druga kwestia - adaptacyjne światła mijania, jakos nie zauwazylem zeby światła podążały za kolami doswoetlajac zakret. Przy przekreceniu zaplonu uruchamia się poziomowanie (swiatla jadą w dol i w gore) i koniec. Istnieje jakiś sposób na sprawdzenie czy skoczewka się skreca czy stoi w miejscu?

Za wszystkie odpowiedzi dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
Skrętny xenon sprawdzisz choć by w garaży czy przy jakiejś ścianie w nocy, w skrzyni autom. działa tylko przy D, w pozostałych pozycjach przy kręcenia kierownicy światła się nie ruszają. Co do czujnika sprawdź bezpiecznik, u mnie przy wciągniętym bezpieczniku nie działa też czujnik deszczu, te dwa czujniki są połączone i mają wspólne zasilanie.
x3334a545255abac1e52.jpg
Opublikowano

Mam skrzynie manualna, czyli powinno dzialac caly czas tak?

Jezeli czujnik zmierzchu jest polaczony z czujnikiem wycieraczki to zasilanie jest, bo czujnik deszczu działa bezproblemowo.

Co do samego czujnika, jego oznaczenie to RLS 6 923 954 po stronie szyby nie ma zadnego oczka czy cos podobnego jest taka fioletowa powoeszchnia.

• 1 rok później...
Opublikowano

hej wracając do tematu

bład 00A12F RLSS Wiarygodność czujnika świateł

czy u Was jest podobnie z czujnikiem zmierzchu, który pokazuje następujące wartości w ISTA+ po zasłonięciu O poprawnie, ale przy pełnym słońcu :

CZUJNIK światła słonecznego po stronie kierowcy (zakres 0-ciemne do 1200-jasne, 1024 nieprawidłowe) STAN 56W/m2

CZUJNIK światła słonecznego po stronie pasażera (zakres 0-ciemne do 1200-jasne, 1024 nieprawidłowe) STAN 124W/m2 ?