Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam problem który wystepuje co jakiś czas, jednak po wyjeciu kluczyka i odczekaniu parunastu minut samochod zachowuje sie juz normalnie. samochod zaczyna falowac na wolnych obrotach i czasami nawet gasnie. jak dodaje gazu to przy wyższych obrotach zachowuje sie normalnie. prosze o pomnoc z góry dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lpg jest na pokładzie? Co widać na komputerze?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Lpg jest ale dzialo mi sie to przed zalozeniem instalacji. Sprawdzalem samochod po tym jak zapalil mi sie check. Wtedy wywalilo mi zaplon raz na 2 cylindrach pozniej na wszystkich a nastepnym razem na 3. Rowniez wyskoczyl blad: koleracja walu napedzajacego i walu rozrzadczego wlotu. Wymienilem standardowo swiece na irydowe denso. Zalalem nowy olej 5w30 castrola. I sprawdzilem i przeczyscilem vanosa myslalem ze moze uszczelki sa zamolone ale wszystko bylo ok. Bierze mi tez sporo oleju bo na 4000 km wlalem 4 l ale to pewnie uszczelniacze przynajmiej tak mechanik stwierdzil bo przy wymianie swiec bylo widac ze 3 przepalaja sporo oleju.
Opublikowano
Lpg jest ale dzialo mi sie to przed zalozeniem instalacji. Sprawdzalem samochod po tym jak zapalil mi sie check. Wtedy wywalilo mi zaplon raz na 2 cylindrach pozniej na wszystkich a nastepnym razem na 3. Rowniez wyskoczyl blad: koleracja walu napedzajacego i walu rozrzadczego wlotu. Wymienilem standardowo swiece na irydowe denso. Zalalem nowy olej 5w30 castrola. I sprawdzilem i przeczyscilem vanosa myslalem ze moze uszczelki sa zamolone ale wszystko bylo ok. Bierze mi tez sporo oleju bo na 4000 km wlalem 4 l ale to pewnie uszczelniacze przynajmiej tak mechanik stwierdzil bo przy wymianie swiec bylo widac ze 3 przepalaja sporo oleju.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czujnik wałka rozrządu ma wpływ na pracę silnika a jeżeli chodzi o czujnik wału to on ma wpływ na odpalanie. Jeżeli chodzi o wypadanie zapłonu to wpływ może mieć nieszczelność dolotu. Jaki to w ogóle jest silnik? N52?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tak n52. Z odpalaniem nie mam problemu ale jak zaczyna mi kulec silnik i zgasnie to jak odpale to wskakuje prawie na 2000 obrotow i spada i znowu faluje albo gasnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla potwierdzenia podepnij się z programem do bmw i podaj konkretne błędy z kodami a najlepiej ich zrzuty,

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL