Skocz do zawartości

BMW e60 na przestrzeni lat + wiecej informacji o silnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przegladajac oferty serii 3 (e46) zaciekawila mnie cena jaka z roku na rok maleje

1.chodzi mi po glowie ile bedzie kosztowac e60 za 3 lata??? A ile za 5 :) ? Da sie jakos to obliczyc? Wiadomo ze dokladnej ceny sie nie zgadnie ale +/- 2k pewnie sie bd zgadzalo...

Dokładnie chodzi mi o :

Roczniki po liftingu czyli 2007+

Bieda edition

Wersje silnikowe na ktore mam pare pytan :)

m54b25

m54b30

N52b25

N52b30

2.Który z tych silnikow najbardziej polecacie I dlaczego ,plusy I minusy :)

Czytalem na roznych stronach ze ogolnie m54 sa wytrzymalsze I maja lepsze osiagi ale nie jestem pewnych tych informacji poniewaz nie mam znajomych z tymi silnikami.Mam kolege co ma e60 ale 2.0i I chwali ale mowi ze brakuje mocy I lepiej zastanowic sie nad 2.5 lub 3.0

3. Czy te wersje maja zeliwne bloki ? :) m54 jestem w 99.9% ze tak ale n52 nie wiem ..

4 one maja zmienne fazy rozrzadu?(vanos) czy non vanos ..(wychodzily wgl nv?)

5 spotkalem sie z ozn na klapie I nwm co znacza..

Li xi

Np 525li 530xi

Wiem ze i to ozn ze benzyniak a x to chyba ze x drive a l nie mam pojecia wychodzily w lpg czy co??

Z gory dziekuje za poswiecenie czasu I odp na moje pytania .

Ogolnie kocham ta marke I chce wiedziec o niej jak najwiecej... a odp na.moje w internecie nie znalazlem :( o silnikach prawie 0 informacji o samym samochodzie tez ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma info powiadasz:

viewtopic.php?f=73&t=153312&start=10740

viewtopic.php?f=73&t=145616&start=405

http://www.wikipedia.pl :8)

Mała podpowiedź: długo byś szukał tych silników w autach po lifcie :wink: jeżeli chcesz m54 to max 2005, jak nie nawet 2004.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.