Skocz do zawartości

E46 Montaż radia dedykowanego,a nawigacja strzałkowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

czy ktoś może przerabiał temat podłączenia radia dedykowanego do auta z oryginalną nawigacją monochromatyczna (strzałkową)?

wyczytałem,że powinienem mieć za radiem z wyświetlaczem(panelem na desce)wtyczkę 12 pinową niebieska ,a w bagażniku dużą kostkę typową dla BMW

tam gdzie znajduję sie zmieniarka i napęd DVD i że będę potrzebował kabla przedłużającego z bagażnika do konsoli ....

dzisiaj odkręciłem radio i okazało się,że mam dużą wtyczkę za radiem i chyba antenę ? we wtyczce brakuje jednego pinu ....

czy wie ktoś może w takim przypadku ,czy wystarczy tylko podłączyć radio Plug & Play,czy może będzie coś trzeba jescze...??

myślę o takim radiu -

http://allegro.pl/bmw-nawigacja-e46-3-m3-android-5-1-gps-wifi-radio-i7028358428.html

moje auto

E46 2004 r system 606 Navigation System Business,zmieniarka dvd w bagażniku ,zmieniarka 6 cd

chyba nie ma żadnego systemu typu Harman Kardon

dodam tylko,że wymieniam,bo najpierw zmieniarka przestała działać,a później czytnik dvd(zalany,nie do naprawienia)i zostało mi tylko radio :(

dziękuje za podpowiedzi

e77ff3a78fc80771.jpg

fd5bdf77c6782672.jpg

7802a5fb4733f66f.jpg

c86550c3e2b384f1.jpg

4cb53e60e3ee2d47.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Problem rozwiązany....

kupiłem radio i wszystko działa....wyczytałem,że po lifcie te małe nawigacje miały inny panel do sterowania i była już tam duża kostka.nie trzeba ciągnąć kabli z bagażnika.

155a7f85fc01aa2fmed.jpg

jedyne co nie pasowało mimo zapewnień sprzedawcy-

radio ma antenę GPS po lewej stronie i antenę do radia.które za bardzo wystają i radio nie chce wejść do końca (brakuje ok 2 cm)

nagrzewnica idzie lekko po skosie i prawa strona radia(antena wifi,wiązka kabli )mieści się na styk,lewa odbija

nawet bez anteny do radia nie pasowało (antena gps )

musiałem wyciąć otwór ok 4x6 cm i dorobić blaszkę na kleju.polecam kupić radio co ma antenę gps po prawej,a wiązkę główną po lewej

zreszta wszystko będzie widać na fotkach.

radio działa szybko i sprawnie ,sterowanie kierownicy działa poprawnie.

trochę roboty ale warto.pozdrawiam

e19cb90c30ce26abmed.jpg

cce7c71dfe7569dbmed.jpg

fdb7813e048654a0med.jpg

dbdd567ff4717225med.jpg

1b4359faaade85d6med.jpg