Skocz do zawartości

E39 Problem z silnikiem m57 po rozbieganiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

M57B25, auto przed dwa lata nie sprawiało większych problemów, po regulacji turbiny auto w trasie się rozbiegało. Udało mi się je zdusić po kilku sekundach. Po kilku minutach odpaliłem i wróciłem do domu. Od tego czasu autem zrobiłem ok 250km starając się go za bardzo nie wkręcać bo wtedy turbo puszcza olej.

Problem jest nastepujący - auto momentami dławi i dusi, nierówno pracuje jakby na 4/5 cylindrów. Zdecydowanie się to nasila na rozgrzanym aucie.

Podpiąłem INPE i byl bład 2550, dwa wtryski na wolnych obrotach miały korekcje -2 i 4 reszta 0.2 - 0.5. Pytanie czy podczas tego rozbiegania mogło im coś się stać czy ma ktoś pomysł co jeszcze może mieć wpływ na taką prace silnika. Bede wymieniał turbo na dniach i myślę co jeszcze wymienić, proszę o jakieś sensowne sugestie :mad2:

Opublikowano
Końcówki wtryskiwaczy mogły dostać troche po dupie z powodu temperatury co często sie dzieje przy rozbieganiu wiec trzeba by je wymontować i zobaczyć jak wyglądają.
Opublikowano
Korekty zdecydowanie za wysokie. Sprawdź w inpie dodatkowo prędkości na poszczególnych cylindrach, powinny wszystkie oscylować wokół 750obr/min oraz zrób test przelewowy. W razie "W" mam dwa wtryskiwacze do M57D25 :cool2: