Skocz do zawartości

530d 218km wymiana silnika na 530d 231km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wymienil juz ktos moze silnik w 530d 218km na silnik po lifcie z 231km bo niestety padl mi silnik (obrocila sie panewka) i mam okazje kupic kompletny silnik 231km z calym osprzetem.

Pytanie co bym musial wszystko zmienic chodzi mi szczegolnie o elektronike zeby wszystko chodzilo jak powinno

Opublikowano

Z grubsza...

Komp DDE najlepiej z manuala (dokodujesz do swojego CAS). A jak będzie z Automatu to trzeba będzie znaleźć kumatego gościa co pozamienia wszystko jak trzeba.

Silnik z wtryskiwaczami, węzykami CR... (twoje są inne) lub najlepiej kompletny bo turbo w 231 jest sterowane elektro mechanizmem a u Ciebie gruszką vacum.

Wiązka zasilania wtryskiwaczy.... i turbiny.. lub cała wiazka silnika najlepiej (najszybciej). Przelewy wtryskiwaczy....

No i pewnie jeszcze inne pierdoły które wyjdą po drodze ;) Ale rzecz do ogarnięcia :P

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano

Moje turbo tez jest sterowane elektro mechanizmem

a silnik ktory moge kupic jest kompletny tzn. turbo wtryski cala wiazka silnika nawet sanie wachaczy amortyzatory dde imobilizer cas w sumie caly pakiet jedynie skrzynia biegow zostala odkrecona

Opublikowano

Tez mysle ze powinno zagadać;)

No i jak masz dde i cas i jeszcze klucze z dawcy to przełóżysz transpondery i powinno śmigać;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Tylko co mnie troche martwi to jest to ze dawca mial juz ta karte a ja mam zwykly kluczyk wiec niewiem czy bedzie cas z moim kluczykiem dzialal
Opublikowano
No tak... zgadza sie. Czyli zostaje nowego kompa dokodowac do Twojego CASu i wtedy kluczykow nie zmieniasz :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x