Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Borykam się z problemem zdiagnozowania dziwnych odgłosów z mojego silnika - nikt nie może zdiagnozować co tam tak szura..

posłuchajcie :

Stan oleju jest ok. Nie wiem czy to szorowanie (powolne) pojawiło się po czasie czy było już od kupna. Auto zakupiłem we wrześniu, od razu poszło na serwis w celu uszczelnienia silnika (góra) oraz podstawy pompy czy filtra, coś takiego :)

Oczywiście szorowanie przyśpiesza wraz ze wzrostem obrotów i moim zdaniem wydobywa się gdzieś z okolic, które nagrałem.. tam najbardziej jest to słyszalne, od dołu gdy auto było na podnośniku też nie mogliśmy znaleźć co to szumi.

Dla testów mechanik ściągnął paski aby wykluczyć osprzęt oraz rolki (jedna rolka była wymieniana bo z niej szumiało)

Może ktoś z Was drodzy forumowicze, wie w czym jest problem?

Pozdrawiam : )

Opublikowano
Wyłącz nawiew zeby elektryczna pompka sie wyłączyła bo kiedy sie kończy to daje podobny dzwiek przy okazji pulsują przewody od chłodnicy