Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie wiedziałem czy to wrzucić w dział o oponach czy w zawieszenia bo temat dotyczy obu spraw. Jesli jest w złym dziale proszę o przeniesienie.

Proszę o wypowiedz kogoś kto posiada lub posiadał w e39 taki zestaw kół :przód felga o szerokości J-8.5 cala opona 225/45/17", tył felga o szerokści j-10 cali i opona 255/40/17" . Felgi to Rondel stylingl 0058 nie wiem w tym momencie jakie mają et są minimalnie schowane w nadkole. Czy miał ktoś podobny lub ten zestaw razem z zawieszeniem Eibach pro-kit 30/20 -25 lub Eibach sport-line. 45-50/30 ? Wymiary opon z tego co widzę są przystosowane do e39 ale nie wiem czy podejdą razem z tymi obniżonymi sprężynami? Czy nić nie będzie tarło .Zestaw ma być w połączeniu a amorami bilsteina b8 . Czyli całość to tzw kit B12 (eibach+bilstein) Na dniac muszę podjąć decyzje w sprawie spręzyn i jestem w kropce :mad2:

Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego tematu.

Na jakich oponach jeździ oryginalnie E39 535i ?

W kilku miejscach znalazłem , że 225/55R16 95H zima 95W lato felga 7Jx16 ET20 otwór 74,1 śruby 120x5

ale raz natrafiłem na informację , że 215/55R16 a nie chciałbym się pomylić przy zakupie.

Od dawna planowałem zakup bmw...
Opublikowano
tak jak mowisz ori opona na 7j 225/55/16 :wink:

Czasem na drodze spotykam prawdziwych szalencow...

Pedza na złamanie karku i wbrew rozsadkowi...

Czasem naprawde ciezko ich wyprzedzic...

Moje 730d==>