Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnosnie przerejstrowania samochodu z celnych tablic rejestracyjnych na polskie, chce kupic bmw 325 sprowadzone z niemiec na takich tablicach, jak dlugo bede czekał na twardy dowod rejstracyjny i nr. rejestracyjne?czy zmieszcze sie w okolo 10 dniach? przyjezdzam do polski tylko na wakcje i chce wywiesc samochod zagranice, do tego jest potrzebny twardy dowod rejestracyjny.Prosze wszystkich co sie orientuja o odpowiedz.

Pozdrawiam

Opublikowano
dokładnie trzy dni temu rejestrowałem swoją beczke. co do czasu to zalezy od znajomości ja wszystkie papiery załatwiłem w 2 dni(tj. pzregląd, tłumaczenie dokumentów,akcyze, skarbowy i rejestracją). teraz tylko w granicach tygodnia czekania na twardy dowód
Opublikowano
dokładnie trzy dni temu rejestrowałem swoją beczke. co do czasu to zalezy od znajomości ja wszystkie papiery załatwiłem w 2 dni(tj. pzregląd, tłumaczenie dokumentów,akcyze, skarbowy i rejestracją). teraz tylko w granicach tygodnia czekania na twardy dowód

ja procz przegladów czyli te dwa dni, czekalem cos ponad tydzien na papiery z celnego, potem 2 dni na tablice. takze w 10 dni moze i sie zmiescisz ale raczej nie bylbym tego pewien.

Opublikowano

W moim wydziale komunikacji nie chcą już dokumentu z urzędu skarbowego poświadczającego brak konieczności zapłaceniu vatu. Trochę mnie to zdziwiło, ale tydzień czasu zaoszczędzony i 150zł też.

Akcyza 1 dzień, tłumaczenia też, ale twardy dowód urzędowo 30 dni. Na pewno mozna szybciej, ale w 10 dni może być cięzko.

Opublikowano
W moim wydziale komunikacji nie chcą już dokumentu z urzędu skarbowego poświadczającego brak konieczności zapłaceniu vatu. Trochę mnie to zdziwiło, ale tydzień czasu zaoszczędzony i 150zł też.

Akcyza 1 dzień, tłumaczenia też, ale twardy dowód urzędowo 30 dni. Na pewno mozna szybciej, ale w 10 dni może być cięzko.

no fakt... 30 dni czekania na twardy... wdlg mnie 10 dni na załatwienie wszystkiego razem z twardym dowodem - niemozliwe