Skocz do zawartości

E60 520i M54B22 Traci moc podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

podczas jazdy pojawia mi się taki problem, że auto traci moc. Tak jakby ubyło nagle połowę koni. Wciskam pedał w podłogę a auto przyspiesza delikatnie, ekonomizer wskazuje zużycie paliwa na poziomie 8-12 i dalej nie idzie. Nie pojawia się kontrolka silnika, a komputer nie rejestruje żadnych błędów. W aucie mam LPG, podczas problemu z mocą przełączam na pracę benzyna i LPG - żadnej różnicy, nadal brak mocy (tak więc można wykluczyć problemy z zasilaniem paliwowym). Ale wystarczy że wyłączę silnik i odpalę na nowo i wszystko wraca do normy. W czym może być problem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pracuje równo cały czas? Nie trzęsie nim gdy brakuje mocy? Jeżeli nie to trzeba przejechać się z komputerem i obejrzeć parametry. Czym go diagnozujesz?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Pracuje równo, nie trzęsie. Diagnozuje inpą, problem tylko w tym że po ponownym odpaleniu auta wszytko gra, więc nawet pogląd parametrów pracy na żywo z tego co oferuje inpa to wszystko jest w normie.

Edit:

Dzisiaj podczas jazdy znowu zamuła, ale tym razem INPA pokazała błędy:

1. 28DD air mass system (domyslam się że to przepływomierz);

2. 28AE torque limit (nie mam pojęcia co to za błąd)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oba związane są z przepływomierzem. Nagraj masę powietrza na 3 biegu z gazem w podłodze bez odpuszczania oraz po rozgrzaniu na wolnych obrotach.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.