Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam możliwość kupna E60 525d z 3-litrowym silnikiem z przebiegiem 400000 km. W samochodzie jest wgrana nowa mapa ( około 260 km), była regenerowana skrzynia (automat), był wymieniany łańcuch rozrządu. Mam pytanie czy warto jest kupic te auto ? I jakich napraw można się spodziewać po zakupie ?
Opublikowano
Silnik ok przebieg ok. Sprawdź czy skrzynia zmienia biegi poprawnie nie zamula. Czy warto? To zależny od wyposażenia i ogólnie od stan technicznego auta. Jakich napraw? To już kwestia szczęścia możesz trafić na perełka a możesz wydać majątek na naprawy zaczynając od skrzyni jak ktoś w garażu regenerował.
Opublikowano
Jeżeli chodzi o skrzynie to wszystko jest Ok i wiem gdzie była robiona także o to się nie martwię. Wyposażenie jest bogate: komforty, bixenon, joystick, duże navi, automatyczny hak, 2 komplety felg itd. Ogólnie to mam na oku 2 auta jeden to właśnie 525d a drugi to 520d. Oczywiście tych obydwu silników nie ma co porównywać ale w 520d przebieg wynosi 130000 km i tylko dlatego się zastanawiam. A jak z wtryskami jaki jest ogólny koszt naprawy ?
Opublikowano

Hm powiem Ci tak jak jesteś pewny auta to kupuj. BMW E60 to świetne auto jedyny problem z tymi samochodami to duże koszty utrzymania części, naprawy drogie i przede wszystkim sypiąca się elektryka. Jedak tak jak pisałem tu zależny od szczęścia możesz być szczęśliwym posiadaczem lub będziesz płakał ze kopiłeś skarbonkę.

Możesz podać VIN to sprawdzimy wyposażenie tych aut.

Opublikowano
Jestem pewny dwóch aut , jeżeli chodzi o przeszłość i przebieg, po prostu muszę wybrać oczywiście wolałbym 3.0d ale obawiam się trochę przebiegu i skarbonki.
Opublikowano

Tak jeszcze dodam ten 525d 197KM chyba troszkę za dużo ktoś mu dodał tych koni tak mi się wydaje hm ciekawe ze przy tym skrzynia poszła do regeneracji...

Jak jesteś pewien to teraz na spokojnie podjąć decyzje :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.