Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

od tygodnia zauważyłem że samochód mi drży, odczuwalne było podczas stania w miejscu,

wsadziłem ucho pod maskę i zauważyłem, że to wina najprawdopodobniej Nastawnik sterownik turbiny,

cały czas lekko bzyczy a przy próbie organoleptycznej widać ze jest unieruchomiony tak jak by ta łopatka stoi w miejscu nie porusza się,

Po wyjęciu kluczyka to bzyczenie cały czas występuje dlatego odłączyłem całkiem.

Z Delphi wywala błąd A6D1 zwarcie z biegunem dodatnim pompy wody i 4D83 czujnik wstecznego ciśnienia wydechu

Miał ktoś coś podobnego? co radzicie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A6D1 to uszkodzona dodatkowa pompa cieczy chłodzącej. Poczytaj jak to naprawić. Tematów jest pełno. Tak na szybko przyczyną jest skończenie się w niej szczotek. Rozbierasz to. Kupujesz dwie szczotki o rozmiarach 5x5x10 z kabelkiem wychodzącym z boku a nie na końcu. Wymieniasz obie szczotki. Składasz do kupy i po problemie.

O 4D83 też tematów pełno. Kupujesz nowy czujnik wymieniasz. Tyle.